Pasta za zube, alkohol i kafa mogu vam pomoći u održavanju automobila, a evo i kako

26.01.2021

11:40 >> 11:54

0

Autor: Z. A.

Neke stvari koje smatramo običnim imaju neobično korisna svojstva

Pasta za zube, alkohol i kafa mogu vam pomoći u održavanju automobila, a evo i kako
Pexels/ Andrea Piacquadio

Saveznici u održavanju vašeg četvorotočkaša mogu vam biti i neke stvari koje koristite u svakodevnom životu – samo treba da pokušate da ih iskoristite! Ne morate kupovati skupa specijalizovana sredstva, čak ponekad ne morate ni da menjate neke delove…

To su tri vaša drugara stara: kafa, alkohol i pasta za zube.

Kafa će vam na primer pomoći da se rešite neprijatnih mirisa u unutrašnjosti vozila. Ostavite posudu s kafom tokom noći u automobilu i promenu bi trebalo da osetite već ujutro.

Ako mislite da je vreme za promenu brisača vetrobranskog stakla, odnosno ako ne čisti dobro, probajte da ga premažete alkoholom. Stavite na finu krpicu malo alkohola pa premažite brisač. Ako pri ruci imate malo silikonskog spreja, nanesite i njega. Tako će metlice brisača biti elastičnije i bolje će brisati staklo.

Zubna pasta je odlična za poliranje prednjih svetala. Opet koristite krpicu i dobro razmažite pastu po svetlima. Pazite, prednja svetla moraju biti plastična da bi ovo čišćenje bilo korisno. Kad aplicirate pastu, mekanom krpicom dobro prebrišite svetla, sve do visokog sjaja. Na kraju će vam i svetla biti efikasnija.

Pexels

Pasta za zube odlična je i za premazivanje sitnih oštećenja na limu, ali pazite, ona nije čudotvorna. Naime, ako je ogrebotina toliko duboka da se vidi prajmer boja (koja se razlikuje od boje vozila), tu vam pasta ne može pomoći. Ako je reč o laganoj ogrebotini, utrljajte pastu za zube i ona će popuniti oštećene delove. Dugoročno, bolje je koristiti kremu za poliranje, ali ako vam se ne ide do majstora i želite brzo rešenje – pasta za zube će pomoći.

možda će vas i ovo zanimati

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Revijahak.hr