Prodaje se "porše" kojim je Maradona svojevremeno divljao po Sevilji

15.02.2021

10:50 >> 10:39

0

Očekuje se da bi mogao da dostigne cenu i od 200.000 evra

Prodaje se "porše" kojim je Maradona svojevremeno divljao po Sevilji
Copyright Profimedia

Legendarni sportista koji je preminuo prošle godine Dijego Armando Maradona voleo je automobile i brzu vožnju. Možda je njegov najpoznatiji automobil bio crni “ferari testarosa,” ali slavni sportista nije skrivao ni ljubav prema “poršeu”.

Njegov prvi auto upravo je i bio “porše” 924 koji je vozio pre dolaska u Evropu. Na starom kontinentu je, pak, mogao priuštiti daleko skuplje modele. Među njima je i “porše” 911 i to model “carrera 2 cabrio” iz 1992. godine koji će uskoro biti ponuđen na pariškoj aukciji u režiji kuće “Bonhams.”

Printscreen

Ovo je prvi put da se ovaj automobil nalazi na aukciji, a za njega se očekuje veliko interesovanje. Maradona je kultni “911” kupio kad se nakon suspenzije preselio u Sevilju gde je odmah nastavio sa lagodnim stilom života, te ni automobil nije štedeo. Upravo u ovom automobilu ga je policija uhvatila nakon što je gradom vozio preko 170 km/h.

Kada je odlazio iz Sevilje prodao ga je nepoznatom kupcu iz Majorke. Poslednji vlasnik ga je kupio 2016. godine, te je od tada redovno servisiran i o njemu je vodio računa.

Printscreen

Ovaj “porše” pokreće 3.6-litarski motor od 250 KS, a do danas je prešao 120.000km. Očekuje se da bi mogao postići cenu i od 200.000 evra, prenosi index.hr.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike