Bolničarka objasnila kako trudnice treba da vezuju pojas, a da se ne povrede (VIDEO)

09.03.2021

11:45 >> 11:38

0

Autor: K. Obradović

Usledile burne reakcija žena koje su u trudnoći učestvovale u saobraćajnim nesrećama

Bolničarka objasnila kako trudnice treba da vezuju pojas, a da se ne povrede (VIDEO)
Printscreen/Instagram

Jedna bolničarka napravila je video u kom je objasnila kako da trudnice budu sigurne tokom vožnje. I on je ubrzo postao viralan jer je to važna lekcija za svaku ženu. Australijanka Niki objavila je video u kojem je demonstrirala kako vezati sigurnosni pojas nakon što počne da se vidi trudnički stomak.

-To je verovatno jedna od poslednjih stvari o kojima razmišljate, ali morate znati šta je sigurno – napisala je.

Niki kaže da bi donji deo pojasa trebalo da bude na bedrima, ispod trbuha, nikad preko ili iznad njega. Naramenicu treba namjestiti preko ključne kosti, između grudi.

Nepravilno postavljen sigurnosni pojas može gotovo udvostručiti rizik za nerođenu bebu, čak i ako vozite samo 40 kilometara na sat, pokazuje istraživanje Queensland Healtha.

Niki napominje i da bi volan trebalo da bude minimalno 25 centimetara udaljen od trudničkog stomaka ako trudnica vozi. Tako će vazdušni jastuk, u slučaju nesreće, ići prema grudima, a ne prema stomaku.

Snimak saveta uveliko je prikupio nekoliko hiljada lajkova, ali i izazvao brojne reakcije žena, koje su podelile svoja iskustva.

“Učestvovala sam u saobraćajnoj nesreći dve nedelje pre porođaja. Srećom, moj pojas je bio ispod stomaka. Bila sam u šoku, a stomak mi se stvrdnuo na 20 minuta. Mogla sam da izgubim dete od siline udara da pojas nije bio pravilno postavljen”, napisala je jedna majka.

Druga je komentarisala da je imala sreće što je znala da bi sedište trebalo pomaknuti unazad, odnosno udaljiti se od volana, kad je doživela saobraćajnu nesreću u 30. nedelji.

“Beba je, srećom, bila u redu, a tvoja stranica je najbolja na Instagramu zbog saveta koje objavljuješ”, poručila je Niki.

Pročitajte još

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi