Cena prava sitnica, a novi "hummer" rasprodat dve godine pre početka proizvodnje

07.04.2021

09:35 >> 07:54

0

Sa njim možete u vodu i po nepristupačnim terenima, a sve što vam treba za kampovanje staje u ogroman prtljažni prostor

Cena prava sitnica, a novi "hummer" rasprodat dve godine pre početka proizvodnje
Copyright Printscreen/Hummer

Očigledno da je General Motors uradio pravu stvar kada je odlučio da vrati na scenu slavnu terensku marku. To što je u planu da se “hummer” na ulicama nađe tek 2023. godine ne smeta potencijalnim kupcima, pa su gotovo sva vozila Edition 1 rasprodata. A da napomenemo da je u pitanju električni terenac sa cenom koja prelazi 100.000 USD.

Set fotografija pušten je u javnost, pa možemo da vidimo kako će izgledati novi električni terenac. “Hummer” je dugačak pet metara, a međuosovinski razmak iznosi 3218 mm. To ga ne čini najvećim u rangu američkih snagatora, ali se i dalje radi o vozilu impozantnih mera. No, zahvaljujući naprednim tehnologijama poput 4 Wheel Steer sistema, radijus okretanja je 10.8 metara, što je zadovoljavajuće.

“Hummer” se ne boji terena. 406 mm iznosi razmak do podnice, hod amortizera je 330 mm, a može u vodu dubine do 813 mm. Pritom, recimo, kako su prilazni i silazni ugao skoro 50 stepeni, a vlasnik će na raspolaganju imati myGMC aplikaciju koja će mu olakšavati navigaciju terenom, ali i brinuti o dosegu punjača. Standardna verzija vozila ima doseg od 483 km, a može se puniti na punjačima snage do 300 kW.

Printscreen/Hummer

I sam “hummer” može raditi i kao punjač, a tada daje do 3 kW snage i napaja sve što vam treba od električnih uređaja na kampovanju. A da ne govorimo da ćete sve što vam treba uspeti da spakujete u ogromni prtljažni prostor koji preklapanjem zadnjih naslona raste na 2.316 litara.

Priču o pogonima donosi grafika u nastavku. Obratite pažnju na podatke vezane uz najjaču izvedbu. U pitanju su tri motora, do 830 KS i sprint do 96 km/h za 3.5 sekundi.

Printscreen

Edition 1 kreće od nekih 105.000 USD, dok najjeftiniju verziju treba čekati do proleća 2024. godine, a nudit će se za 79.995 USD.

Pogledajte video:

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike