Pojavio se prvi „Huawei“ na točkovima, ima 551 konjsku snagu, a 100 km/č razvija za 4,7 sekundi

22.04.2021

18:20 >> 13:10

0

Autor: Z. A.

Nažalost, samo na kineskom tržištu

Pojavio se prvi „Huawei“ na točkovima, ima 551 konjsku snagu, a 100 km/č razvija za 4,7 sekundi
Copyright Huawei

„Huawei“ je na velika vrata ušao u auto-industriju, a ovo je njegov prvi automobil. Predstavljen je na Salonu automobila u Šangaju, a predstavlja se pod imenom SF5. Krosover je razvijen u saradnji s kompanijom „Cyrus“, a prodavaće se pod markom „Seres“. Relativno bezličan model ima impresivne mere, pa tako u dužnu ide 4.700 mm, širok je 1.930 mm i visok 1.625 mm. Prevedeno, prvi „Huawei“ veličinom odgovara modelima kao što je npr. „Audi Q5“.

Huawei

Unutra očekivano digitalni kokpit i izuzetno bogata oprema. Na nivou je i kvalitet materijala, a ovo je prvi „Huawei“ sa ambijentalnom rasvetom, masažnim sedištima i tzv. zvezdanim nebom. Očekivano, infotejnment je prvoklasan, a može se pohvaliti izuzetno brzim odzivom i lakoćom povezivanja s mobilnim uređajima. Jednako visok standard zadovoljen je i u pogledu dostupnih sistema asistencije.

Huawei

Posebna pažnja posvećena je zvučnoj izolaciji koja je po karakteristikama u samom vrhu na tržištu. S druge strane, ozvučenje je na najvišem nivou u sklopu „Huawei“ saund sistema.

Huawei

Ispod poklopca je 1,5 benzinski motor koji radi isključivo kao generator za punjenje baterija. Ima dva pogonska elektromotora ukupne snage 551 KS i 820 Nm. Krosover postiže 100 km/č za 4,7 sekundi, a doseg mu je 180 km s baterijama, odnosno preko 1.000 km ako ubrojimo pogonski generator.

Huawei

I sada ono najbolje. „Huawei“ je odlučio da ponudi ovaj auto po ceni od 27.710 evra, i to već od idućeg meseca. Nažalost, zasad samo na kineskom tržištu.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike