Prodaje se „Bentley Mulsanne“, prva vlasnica – britanska kraljica! Cena? Kraljevska

28.04.2021

17:19 >> 14:03

0

Autor: Z. A.

Automobil koji je stigao iz kraljevske flote dvorca Vindzor isti trgovac prodao je nemačkom kolekcionaru 2019.

Prodaje se „Bentley Mulsanne“, prva vlasnica – britanska kraljica! Cena? Kraljevska
Bentley - Copyright Bentley Bramley Motor Cars

O prodaji polovnih automobila stvaraju se legende, a izjave trgovaca su zaista spektakularne, od vozila ga je apotekarka do vozila ga je lekareva žena. Ali sada smo pronašli jedan polovni automobil koji ne može imati bolju referencu, odnosno potvrdu da je u dobrom stanju. Dakle, prodaje se „Bentley Mulsanne“ u vlasništvu britanske kraljice Elizabete II.

Reč je o zelenom „Bentley Mulsanne“ s 4.010 kilometra na brojčaniku, koji je korišćen za prevoz kraljice u Londonu između 2013. i 2015. godine. Kraljičina flota navodno uključuje tri „Rolls-Roycea“, tri „Daimlera“ i dva „Bentleya“, a to je samo garaža Bakingemske palate. Njene druge kuće i dvorci takođe imaju druge automobile. Nemojte očekivati „Daciju Sandero“ ili „Škodu Fabiju“ na nekoj od tih lokacija.

Bentley Bramley

Indikacija da je ovaj „Mulsanne“ stvarno poseban model krije se u popisu dodatne opreme, tu su stolovi za piknik izrađeni su od drvenog furnira (kraljica je očigledno unucima pripremala sendviče od parizera i gaude na akciji), vozilo je produženo na 5,5 metara, što je puni metar duže od standardnog modela „Mulsanne“. Takođe, ugrađena su posebna plava svetla, dodatna bočna ogledala pozadi, registarska pločica nikada nije postavljena. Pitanje je da li kraljica platila AO i kasko?! Na kraju pomalo neverovatno zvuči da ovaj „Bentley“ nema neprobojno staklo ili druge sigurnosne mere.

Bentley Bramley

Sličan automobil, koji je stigao iz kraljevske flote dvorca Vindzor, isti trgovac prodao je nemačkom kolekcionaru 2019. godine.

„Bramley Motor Cars“ je automobil kupio 2016. godine i parkirao ga u garažu. Zbog krize s koronom automobil je bio uskladišten duže od planiranog. Sada je pravo vreme za novog vlasnika, koji prvo mora imati oko 230.000 evra. Jednako stari „Bentley“ koji nema otisak kraljevske stražnjice na sedištu koštao bi oko 90.000 evra.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: revijahak.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike