Zaokret u istrazi: "Teslin" automobil u kom su poginula dva putnika nije bio na autopilotu? (VIDEO)

12.05.2021

08:25 >> 08:56

0

Još je misterija zašto je automobil sleteo s puta i zapalio se

Zaokret u istrazi: "Teslin" automobil u kom su poginula dva putnika nije bio na autopilotu? (VIDEO)
Copyright Printscreen

Barem tako kažu preliminarni izveštaji. U najnovijem izveštaju, koji je objavilo američko sigurnosno telo NTSB (National Transportation Safety Board), stoji da sve dosadašnje istrage idu u smeru toga da “Teslin” model S, koji je prošlog meseca učestvovao u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Teksasu, nije vozio pod autopilot sistemom.

Naime, na delu saobraćajnice gde se dogodila nesreća automatsko upravljanje vozila (Autosteer) nije dostupno, pa je mogao biti uključen samo adaptivni tempomat, stoji u preliminarnom izveštaju NTSB-a, piše Reuters. A da bi autopilot funkcionisao, moraju biti uključena oba sistema.

Izveštaj za sada ne donosi zaključke o uzroku nesreće, a istraga se nastavlja.

Podsetimo, u policiji su nakon nesreće izvestili da veruju da niko nije sedeo na mestu vozača, što je kao krivca u prvi plan stavljalo autonomni sistem vožnje. Nakon toga se oglasio i Ilon Musk, izjavivši da autopilot nije bio uključen.

NTSB je u izveštaju izneo podatak da je nadzorna kamera na kući snimila vlasnika kako seda za upravljač, te putnika na mestu suvozača. Automobil je sleteo s putan nakon dvestotinak metara i zapalio se.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike