Američka vlada apeluje na vozače da ne trpaju benzin u plastične kesice!

14.05.2021

09:45 >> 08:37

0

Nije šala, u Americi je zavladala panika zbog mogućnosti nestašice goriva, a to je deo stanovnika nagnalo na radikalne poteze

Američka vlada apeluje na vozače da ne trpaju benzin u plastične kesice!
Copyright Printscreen: Reddit

Čim zavlada krizna situacija ili bar najava krize, veći deo stanovništva pohrli u nabavku osnovnih potrepština i goriva, a Amerikanci tu nisu izuzetak.

Naprotiv, oni su spremni da preduzmu krajnja rešenja. A u poslednjoj krizi izazvanoj “ransomware” napadima došlo je do obustave isporuke goriva putem naftovoda Colonial Pipeline. Stoga su mnogi vozači na Istočnoj obali i jugu SAD pohrlili na benzinske pumpe. Pritom su posegli za najbržim rešenjima, pa su tako gorivo točili u otvorene kante, pa i plastične kesice.

Printscreen: Reddit/ Idiots In Cars

Zaustavljanje rada naftovoda koji je odgovoran za 45 odsto snabdevanja Istoka SAD gorivom dovodi do ogromnog poremećaja, pa na kraju ne čudi ovakva navala na benzinske stanice. Na Redditu je već objavljen niz fotografija na kojima se vidi kako neodgovorni vozači toče gorivo u vrećice, bačve, pa i kante za smeće.

Ministar saobraćaja Pete Buttigieg pozvao je na razum i smirenost: – Naravno, razumemo zabrinutost u područjima u kojima se ljudi susreću s privremenim prekidima u snabdevanju, ali gomilanje stvari ne poboljšava stvari. Ni pod kojim okolnostima benzin se ne sme stavljati u bilo šta osim u vozilo direktno ili u odobreni spremnik, a to, naravno, ostaje istina bez obzira na sve što se događa.

Printscreen: Reddit/ Idiots In Cars

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike