Najbrža žena na svetu ima 82 godine i u „poršeu GT3 RS“ dokazuje da strast ne poznaje životnu dob (VIDEO)

21.05.2021

09:48 >> 17:20

0

Autor: Z. A.

Ljubav prema brzini gaji i na ulici vozeći lamborgini

Najbrža žena na svetu ima 82 godine i u „poršeu GT3 RS“ dokazuje da strast ne poznaje životnu dob (VIDEO)
Copyright Printscreen: YouTube/MattyB727 - Car Videos

Šta gospođe rade kad odu u penziju? Rade u bašti, čitaju, odmaraju se, igraju karte i tombolu, čuvaju unuke… Ali ne i Sonja Hajniger iz Švajcarske, zvezda ovog videa korisnika MattyB727, koji pokazuje divnu sedu ženu koja se priprema za vožnju u svom „Poršeovom“ trkačkem odelu.

Nakon što je popravila svoju dugu kosu i stavila masku za lice, navlači kacigu s pričvršćenim HANS-om i ulazi u automobil. A automobil je sve ono najbolje što jedna trkačka mašina treba da pruži na stazi kao malo koji drugi – 911 GT3 RS.

Još aktuelna verzija 911 predstavlja trkačku dušu legendarnog 911, a može se pohvaliti 6-cilindričnim 4,0 litarskim atmosferskim bokserom koji isporučuje 520 KS pri 9.000 obrtaja i 469 Nm koji je uparen s 8-stepenim PDK menjačem (najmoćniji bokser ikad ugrađen u serijski 911).
Sposoban je da postigne 312 km/h i od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,2 sekunde. To je prava fabrika adrenalina koja košta najmanje oko 200.000 evra.

Printscreen: YouTube/MattyB727 – Car Videos

Snimak se nastavlja na stazu gde vidimo baku koja leti „poršeom GT3 RS“ u punoj brzini. Video se nastavlja s još mnogo akcijskih scena, a „najbrža starija žena na svetu“ ne pokazuje milost ni za asfalt ni za gume. Čini joj se da joj uopšte nije prvi put, ko zna koliko je još superautomobila vozila i gde… Svakako ovaj krug na stazi podseća sve da strast ne poznaje godine.

Iz komentara ispod videa na YouTubeu i pretraživanjem interneta jasno je da je reč o 82-godišnjoj Sonji Hajniger iz Švajcarske koja već godinama vozi „porše“ na stazi, dok je još 2015. za civilni saobraćaj koristila jedan od svoja četiri modela „lamborgini“, , piše Jutarnji.hr.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike