Proizveden u samo tri primerka: Ovako izgleda najskuplji automobil svih vremena (VIDEO)

29.05.2021

15:50 >> 19:14

0

Autor: Z. A.

Inspirisan jahtom, i košta kao luksuzno plovilo

Proizveden u samo tri primerka: Ovako izgleda najskuplji automobil svih vremena (VIDEO)
Copyright Rolls-Royce

Superekskluzivni „Rolls-Royce Boat Tail“ košta neverovatnih 20 miliona funti (oko 23,3 miliona evra), što je znatno više od bilo kog novog automobila u istoriji.

Poznato da „Rolls-Royce“ pravi neke od najskupljih automobila današnjice, ali najnoviji model iz Gudvuda po ceni daleko nadmašuje sve ostale.

Rolls-Royce

Nastao kao omaž istoimenim „Rolls-Royce“ automobilima iz treće i četvrte decenije 20. veka, „Boat Tail“ nastavlja tradiciju ručno pravljenih unikatnih modela, poput jedinstvenog kupea „Sweptail“ iz 2017, koji je koštao 10 miliona funti.

Rolls-Royce

Kada je reč o modelu „Boat Tail“, „Rolls-Royce“ je izradio svega tri primerka, a pred vama je prvi od njih.

Cena ovih superekskluzivnih kabrioleta je čak 20 miliona funti, a svaki od njih je napravljen prema željama i specifikacijama naručilaca.

„Rolls-Royce Boat Tail“ je baziran na limuzini „Phantom“, a dužina vozila iznosi impozantnih 5.800 mm.

Rolls-Royce

Za razliku od aluminijumske osnove koja se serijski proizvodi, svaki od tri automobila ima ručno izrađenu karoseriju, dok su svi drugi elementi spoljašnjosti, poput svetlosnih grupa, takođe jedinstveni.

Rolls-Royce

Zadnji deo automobila je, kako i samo ime modela sugeriše, oblikovan po ugledu na brze čamce iz nekih prošlih vremena, što vozilu daje potrebnu dozu retro izgleda.

Rolls-Royce

Poklopci izrađeni od drveta otvaraju se nagore, otkrivajući odeljak u kome se nalaze dva mini-frižidera sa bocama šampanjca i set čaša. Zadnji odeljak krije i sklopivi suncobran, kao i dva stolića za piknik u prirodi.

Ispod haube jednog ovako impozantnog vozila mora da bude i impozantan motor.

Rolls-Royce

Pogonska jedinica takođe je preuzeta od „Phantoma“, a u pitanju je 6.75-litarski V12 sa 571 KS (420 kW) i 900 Nm. Snaga se prenosi na točkove putem automatskog menjača sa osam brzina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike