"Mercedes" koji je vozila Paris Hilton stigao na servis, a od cene vam neće biti dobro (VIDEO)

09.06.2021

10:30 >> 10:38

0

Autor: K. Obradović

Samo za cenu servisa može da se kupi novi Mercedes A klase

"Mercedes" koji je vozila Paris Hilton stigao na servis, a od cene vam neće biti dobro (VIDEO)
Mercedes-Benz SLS AMG/Printscreen

Proizveden je početkom ovog milenijuma, a sada je super-auto stigao na servis. A ako ste mislili da će samo baciti pogled i srediti sitnice, prevarili ste se. I od cene servisa zavrteće vam se u glavi.

Čuvena starleta Paris Hilton je pre 15 godina kupila “Mercedes-Benz SLR McLaren” koji je platila 463.000 dolara. Ovaj automobil je nedavno prodat na aukciji, a postigao je cenu od tek 180.000 dolara. Što znači da je godišnje gubio čak 18.000 dolara na vrednosti.

Pinterest

Međutim, prava finansijska katastrofa je kad takav automobil završi na servisu. Preko 10.000 dolara potrošeno je na sistem upravljanja, a potom tu još ide niz zamena. Jedna od boljki su amortizeri vrata, a oni koštaju 2.500 dolara po komadu. Dalje na redu su kočnice, a onda idu sitnice kao što su metlice brisača, mlaznice i slično.

Konačan rezultat je neverovatnih 34.565 dolara za servis automobila koji je do sada prešao tek 33.800 km. U Americi, za taj novac može dobiti nova A klasa. A da stvar bude gora, uskoro se bliži još jedan servis kočnica, koji će opet izbiti sličan iznos.

pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi