Ovo je bolno gledati: Na Filipinima bagerom uništili zaplenjene luksuzne automobile (VIDEO)

23.06.2021

09:50 >> 12:44

0

Autor: Z. A.

Možda je postojalo drugo rešenje

Ovo je bolno gledati: Na Filipinima bagerom uništili zaplenjene luksuzne automobile (VIDEO)
Copyright Printscreen: YouTube/ Videos Highlights

Filipinska carinska kancelarija je pred kamerama uništila 21 zaplenjeni automobil ukupne vrednosti oko milion evra. Pod gusenicama bagera završili su egzotični automobili poput „meklarena 620R“, „bentlija“ i „poršea 911“. Uništeni su i nešto jeftiniji automobili poput „mercedesa SLK“, „lotusa elise“ i „hjundai genesisa“. Crnu sudbinu nije izbeglo ni 14 „Micubišijevih“ terenaca.

Prema dostupnim informacijama, radi se o uvezenim vozilima koja su oduzeta od 2018. do 2020. godine. Oni su uništeni u skladu s predsedničkom direktivom prema kojoj se krijumčarena vozila moraju uništiti.

Podsetimo, ovo nije prvi put da filipinska vlada nalaže uništavanje krijumčarenih vozila. Pre su tako uništeni pravi klasici poput BMW-a Z1 i „renoa 5 turbo“, a bilo je tu i luksuznih automobila kao što su „lamborgini galardo“, „maserati kvatroporte“ i „mercedes SL 55 AMG“.

Sada su automobili uništeni u skladu s predsedničkom direktivom 2017-447, u kojoj je predsednik Rodrigo Roa Duterte naložio uništavanje krijumčarena vozila kako bi poslali snažnu poruku da je vlada ozbiljna u svojim naporima protiv krijumčarenja”.

Pitanje koje mnogi postavljaju, uključujući same stanovnike, jeste da li bi aukcijska prodaja tih vozila i donacija sredstva lokalnoj zajednici bila dovoljna poruka krijumčarima ili je uništavanje automobila bilo jedino rešenje.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike