Vole da nagaze: Vlasnici ove marke automobila dobijaju najviše kazni za brzu vožnju, nisu BMW i "audi"

08.07.2021

10:40 >> 11:12

0

Najmanje kazni napisano je vozačima lincolna

Vole da nagaze: Vlasnici ove marke automobila dobijaju najviše kazni za brzu vožnju, nisu BMW i "audi"
Copyright Profimedia

Bez obzira na to što kazne za brzu vožnju mogu da budu paprene, pojedini vozači ne mogu da odole, a da ne stisnu gas. A kada se govori o tome, svi najpre pomisle na vozače BMW-a, “audija” i “mercedesa”.

Ipak, statistike kažu drugačije…

Ova nimalo laskava titula za 2019. godine pripala je vlasnicima automobila japanske proizvodnje “subaru”. Međutim, oni više nisu na vrhu te liste.

Prema poslednjem izveštaju analitičkog sajta Insurify, najviše kazni za prekoračenje brzine dobijaju vozači modela “alfa romeo”, što je veoma zanimljiva informacija budući da “alfa” u svojoj gami ima mnogo manje modela od većine drugih proizvođača.

pročitajte još

U izveštaju se navodi da oko 10,5 odsto svih vozača u SAD bar jednom dobilo kaznu za prebrzu vožnju, ali i da postoje neke marke koje od vozača kao da traže da stisnu gas.

Profimedia

Nakon iznenađenja zvanog “alfa”, u prvih pet najviše kažnjavanih našle su se sledeće marke:

Na petom mestu je “dodž”, odnosno njegov podbrend pikap kamioneta i lakih teretnih vozila RAM, dok se na četvrtom našao “maserati”.

Nešto “težu nogu” na gasu imaju vozači “folksvagena”, koji se našao na mestu ispred.

Drugo mesto je zauzeo “subaru”, koji je ove godine, umesto zlata, osvojio srebro.

Kada je reč o modelima koji su se pokazali kao najgori prestupnici, to su pikap (“dodž”) RAM. Zatim, kod “maseratija” GranTurismo dobija najviše kazni, dok je Quattroporte relativno siguran.

Unsplash/Julian Hochgesang

Očekivano, “Folksvagenov” “loš momak” je “golf” GTI, dok je kod “subarua” reč o modelu WRX. Što se nestašne “alfe” tiče, moglo se i pretpostaviti da je, s obzirom na relativno malu ponudu marke, reč o modelu “đulija”.

Izveštaj se bazira na podacima dobijenim od četiri miliona vozača. Inače, najmanje kažnjavani su vozači “linkolna” – samo devet odsto vlasnika je uhvaćeno u kršenju ograničenja brzine, prenosi Jutarnji.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike