Ubeđeni ste da vam je sve u redu sa automobilom, a tehnički pregled niste prošli? MUP dao odgovor

22.07.2021

18:07 >> 18:08

0

Autor: A. B.

Agencija za bezbednost saobraćaja savetuje vlasnicima vozila da pre odlaska na tehnički pregled izvrše kontrolu ispravnosti svog vozila i otklone eventualne

Ubeđeni ste da vam je sve u redu sa automobilom, a tehnički pregled niste prošli? MUP dao odgovor
Copyright Profimedia

Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavilo je tehničkim pregledima instrukcije za rad, saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja povodom nedoumica koje su se pojavile u vezi sa kriterijumima za ocenu tehničke ispravnosti vozila na linijama tehničkih pregleda.

Prema navedenim instrukcijama, ogrebotine ili manja ulegnuća na šasiji, nedostatak bočne lajsne, nedostatak kapica na ventilima pneumatika, naprslina stakla na svetlosnim grupama, nedostatak tečnosti za pranje vetrobrana, različite boje presvlaka za sedišta i slično, nisu razlog da se vozilo oceni kao neispravno.

Pročitajte još:

Takođe, navedene instrukcije Ministarstva unutrašnjih poslova namenjene za rad na tehničkom pregledu nalaze se u vidu obaveštenja u centralnoj bazi podataka Agencije za bezbednost saobraćaja kojoj pristup imaju sva privredna društva ovlašćena za vršenje tehničkog pregleda vozila, navodi se u saopštenju.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Agencija za bezbednost saobraćaja savetuje vlasnicima vozila da pre odlaska na tehnički pregled izvrše kontrolu ispravnosti svog vozila i otklone eventualne nedostatke (zamene neispravne sijalice i slično).

Kako se navodi, ukoliko su na vozilu neispravni uređaji i oprema, vozilo ne može biti ocenjeno kao tehnički ispravno, već se vlasniku daje rok da neispravnost otkloni, a to podrazumeva da mora ponovo doći na tehnički pregled nakon otklanjanja neispravnosti.

Pročitajte još:

U saopštenju se naglašava da je samo tehnički ispravno vozilo bezbedno za sve učesnike u saobraćaju, preneo je Tanjug.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike