MUP objavio rezultate pojačane kontrole teretnog saobraćaja: Pljuštale kazne!

26.07.2021

17:19 >> 17:21

0

Autor: Z. A.

Policajci tri grada u Srbiji imali najviše posla

MUP objavio rezultate pojačane kontrole teretnog saobraćaja: Pljuštale kazne!
Copyright MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od 19. do 25. jula ove godine, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa, sankcionisali su 606 vozača autobusa i 6.819 vozača kamiona.

Kad je reč o kontroli teretnih vozila, 1.974 vozača sankcionisana su zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografima, dok je njih 938 kažnjeno zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije.

prošitajte još

Takođe, zbog tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 414 teretnih vozila, dok je 45 vozača kamiona isključeno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 13 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Najviše vozača teretnih vozila sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave u Nišu – 1.087, Policijske uprave u Subotici – 559, i Policijske uprave u Šapcu – 499.

MUP

Saobraćajna policija je 24. jula na naplatnoj stanici „Beograd“ kod Vrčina zaustavila turskog državljanina, za koga je kontrolom utvrđeno da je prekoračio dnevno vreme upravljanja za devet sati i devet minuta, odnosno da je u trenutku kontrole upravljao kamionom 19 sati i devet minuta bez prestanka, zbog čega je isključen iz saobraćaja.

Dva dana ranije, iz saobraćaja je isključen još jedan državljanin Turske koji je zaustavljen na naplatnoj stanici „Dimitrovgrad“. On je prekoračio dnevno vreme upravljanja kamionom za devet sati i bez prestanka je upravljao teretnim vozilom 18 sati.

MUP

Kad je reč o kontroli autobusa, skoro trećina vozača, odnosno njih 199, procesuirana je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, 97 zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije, dok je zbog različitih tehničkih neispravnosti iz saobraćaja isključeno 17 autobusa.

Najviše vozača autobusa sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave u Kragujevcu – 182, Policijske uprave u Šapcu – 79, i Policijske uprave u Subotici – 65.

Inače, ova međunarodna akcija sprovedena je istovremeno u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

čitajte i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike