Ford odlučio da napravi parfem sa mirisom benzina iz sentimentalnih razloga

27.07.2021

09:40 >> 11:08

0

Miris benzina polako postaje prošlost, ali Ford se potrudio da nostalgičarima ipak ostavi deo osećaja koji je pratio vožnju automobilom na benzin

Ford odlučio da napravi parfem sa mirisom benzina iz sentimentalnih razloga
Copyright Instagram/Printscreen

Prema istraživanju koje je proizvođač sproveo, svaki peti vozač automobila smatra da će mu pri prelasku na električni automobil najviše nedostajati miris benzina.

Njihovi rezultati govore da oko 70% vlasnika automobila tvrdi kako im nedostaje miris benzina od kada su se prebacili na električni vid pogona. Kompanija je takođe dokazala da se miris benzina kotira visoko, isto kao note sira i vina.

Pročitajte još

Ford deluje kao da ima rešenje za sve vlasnike električnih vozila kojima može nedostajati hemijski miris benzina. Naime, ova američka kompanija kreirala je premijum miris kako bi donela note tradicionalnih benzinskih modela svima kojima su one više nego potrebne.

Parfem je prigodno upakovan u bočicu u obliku benzinske pumpe, a prilično mudro je nazvan Mach-Eau, aludirajući na reč “macho” kombinujući Fordov Mach-E s francuskom reči “eau”, koja u prevodu znači voda, ali se koristi i kao naziv za parfem (eau de toilette, eau de parfum).

Instagram/Printscreen

Novi Mach-Eau parfem brenda Ford, koji predstavlja evidentnu asocijaciju na Ford Mach-E modele, dolazi kao olfaktorno rešenje za nadomešćavanje ovog prelepog mirisa.

Iako ovaj parfem unutrašnjeg sagorevanja i dalje nije ušao u prodaju, Ford ga opisuje kao miris koji podseća na benzin i sadrži bademov benzaldehid, koji se često povezuje sa aromom enterijera automobila, kao i para-Cresol koji je sličan mirisu guma.

Parfem uklapa mešavinu ostalih aroma kao što su lavanda, geranium, sandalovina i plavi đumbir. Kako bi miris bio muževniji, dodata mu je sandalovina.

Parfem neće biti dostupan u slobodnoj prodaji, već će poslužiti Fordu u misiji razbijanja mitova o električnim automobilima i uveravanja tradicionalnih entuzijasta u potencijale električnih vozila.

Ostaje da vidimo da li će sledeće električne varijante kompanije Ford uključiti u svoju ponudu ove nove parfeme i nameniti ih svim svojim budućim kupcima.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike