Nenamerna greška izazvala buru: "Srpski proizvođač 'Rimac' oborio rekord 'Tesle'"

19.08.2021

07:26 >> 08:05

0

Autor: P. Š.

Svoj uspeh, ali i grešku svetskih medija prokomentarisao je i sam Rimac na svom Facebook profilu

Nenamerna greška izazvala buru: "Srpski proizvođač 'Rimac' oborio rekord 'Tesle'"
Copyright Prinscreen/ Youtube/ DragTimes

O trci između “Rimčeve” “nevere” i “Teslinog” modela “S pled” raspisao se i čuvenu britanski sajt o tehnologiji “TehRadar”. U članku su napravili grešku, te su Matu Rimca nazvali srpskim a ne hrvatskim proizvođačem.

Njihov je članak podelio i sam Rimac, kojeg je, čini se, ova greška dobro nasmejala.

– Hahaha, idemo… – napisao je, te izdvojio citat iz članka.

– Srpski proizvođač električnih automobila “Rimac” objavio je da je njegova “nevera” srušila rekord koji je samo mesec dana ranije postavio “Teslin” model “S pled”, što ga čini novim najbržim serijskim automobilom na svetu – stoji u navodu.

Pročitajte još:

Podsećamo, Rimac je na Facebooku podelio objavljeni video “Drag tajmsa” koji prikazuje trku “nevere” i “Teslinog” modela “S pled”, gde se vidi kako je “nevera” bez poteškoća pobedila “Teslin” automobil.

“Teslin” model “S Pled”, putnički električni automobil koji svako sa dovoljno novca može kupiti, nedavno je postavio rekord prelazeći četvrtinu milje za samo 9,25 sekundi. Od 0 do 60 milja na sat ubrzao je za 1,99 sekundi.

Samo nekoliko nedelja kasnije, “nevera” je oborila taj rekord kad je Rimčev automobil istu udaljenost prošao za 8,62 sekunde.

Uskoro je i taj novi rekord pao, kad je Bruks Vajsblat sa jutjub kanala “Drag tajms” četvrtinu milje u “neveri” prešao za samo 8,582 sekunde, uz izlaznu brzinu od 270 km/h. Time je “nevera” postala najbrže ubrzavajući putnički automobil na svetu, prenosi Index.hr.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike