Prvi zabeležen slučaj: Potpuno izgoreo električni automobil (VIDEO)

26.08.2021

11:45 >> 12:37

0

Razlozi se još ispituju

Prvi zabeležen slučaj: Potpuno izgoreo električni automobil (VIDEO)
Copyright Profimedia

Tokom avgusta zabeležen je prvi slučaj paljenja električnog automobila. Na YouTubeu se nalazi snimak na kome se vidi “volksvagen” ID.3 u plamenu, kao i intervencija vatrogasaca koji gase požar, a sve to se dogodilo u Groningenu u Holandiji.

Incident se navodno dogodio samo nekoliko trenutaka nakon što je vlasnica otkačila kabl za punjenje sa svog električnog automobila. Čim je primetila da iz vozila počinje da kulja dim, izvela je svoje dete iz kola i zajedno sa njim se udaljila na bezbedno rastojanje, nakon čega je pozvala hitne službe.

pročitajte još

Iako su vatrogasci brzo stigli na mesto događaja, požar je zahvatio čitav automobil, koji je u međuvremenu potpuno izgoreo, a oštećenje je pretrpeo i električni “nissan leaf”, koji je bio parkiran iza njega.

Do sada se dešavalo da se zapale električni automobili, pa čak i autobusu, ali nikada do sada to nije bio slučaj sa “Volksvagenovim” modelima.

Podsećamo, ID.3 je zasnovan na MEB mehaničkoj platformi, koju deli sa modelima na struju kao što su VW ID.4, Cupra Born i Škoda Eniaq iV.

Zvaničan uzrok požara ovog ID.3 zasada nije poznat.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike