Ovaj deo u automobilu prljaviji je i od WC šolje

18.09.2020

22:44 >> 06:38

0

Displej preuzeo primat od volana i ručice menjača

Ovaj deo u automobilu prljaviji je i od WC šolje
Copyright Profimedia

Sa promenom tehnologije u auto industriji došlo je i do promene navika pa tako sve dosadašnje studije koje su govorile su kako su volan i ručica menjača najprljaviji delovi unutrašnjosti automobila, više ne važe. Kako pokazuje istraživanje koju je sproveo Compare the Market, na vrh liste najprljavijih površina je izbio štitnik infotainmenta (displej u automobilu)

Studija u režiji britanskog portala za upoređivanje autoosiguranja je sprovedena na deset različitih automobila na kojima je pokušao da se utvrdi stepen prljavštine putem klasičnih briseva, ali i putem RLU (Relative Light Units) metode koja upoređuje količinu adenozin trifosfata (ATP), koji je prisutan je u svim ćelijama biljnih, životinjskih i mikrobioloških organizama. Što je površina prljavija, to je veća ATP količina, a to rezultira višim očitanjem RLU-a.

Istraživanje je obuhvatilo površine koje najčešće dodirujemo, a to su ručica pokazivača smera, pojas, ručice vrata, retrovizor itd.

Prema rezultatima, najprljavija površina je na to mesto izbila sa 371 odsto većim očitanjem RLU-a u odnosu na dasku WC šolje. Na drugom mestu je ručica menjača, a potom slede ručica za migavac, volan i ručna kočnica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike