Folksvagen umiruje radnike zbog električne tranzicije: Zaposlene šalju u eskejp rum i na taj način im smanjuju anksioznost

24.02.2023

09:48

0

Autor: Z.A.S.

Ova kompanija će do 2026. godine potrošiti čak 89 milijardi evra na električnu tranziciju

Folksvagen umiruje radnike zbog električne tranzicije: Zaposlene šalju u eskejp rum i na taj način im smanjuju anksioznost
Folksvagen logo - Copyright Pixabay

Možda ćete, činjenicom da automobilski gigant Folksvagen strah kod radnika, zbog električne tranzicije, umiruje tako što ih šalje u eskejp rum, biti šokirani, ali stvari tako funkcionišu u Nemačkoj.

Ono što Folksvagen traži od zaposlenih jeste da prođu kroz sobe za bekstvo, sa odgovarajućim igrama i zagonetkama, jer smatraju da će na taj način ublažiti njihovu anksioznost zbog prelaska na električne automobile i straha od gubitka posla.

Naime, Folksvagen će do 2026. godine potrošiti čak 89 milijardi evra na električnu tranziciju, pa koristi projekat "eMotionRoom" u svom sedištu u Volfsburgu, a sve da bi pomogao da se na proizvodnju električnih vozila prebaci oko 22.000 radnika.

Pixabay
 

Zagonetke rešavaju po četiri zaposlena i to tako što se kreću kroz prostorije koje su posvećene tehnologiji električne energije i baterija, u raspodnu od dnevne sobe iz 1860-ih do sadašnjih i budućih scenarija koji zahtevaju tehničke veštine za razbijanje kodova i pronalaženje tragova u ormarićima.

Ipak, sve ovo nije bez razloga, jer su zaposleni s razlogom anksiozni. Električna tranzicija zahteva i manje radnika, što znači da će mnogi, ipak, najverovatnije ostati bez posla.

Pixabay
 

Primera radi, Ford je najavio da, kako bi prešao na proizvodnju električnih automobila, u Nemačkoj otpušta 3.800 radnika.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike