Francuska će 2021. zabraniti reklamiranje automobila koji zagađuju vazduh

01.10.2020

16:57 >> 14:14

0

Tako razmišljaju u Gradu svetlosti

Francuska će 2021. zabraniti reklamiranje automobila koji zagađuju vazduh
Copyright Pixabay

Kako se približava kraj godine, tako počinju da se projektuju računi za sledeću godinu. Ove nedelje Ministarstvo privrede Francuske predstavilo je nacrt zakona o finansiranju za 2021. godinu i to sa novim zanimljivim merama.

Naime, sredinom decembra 2020. to bi mogao da bude novi udarac koji bi mogao da pogodi proizvođače sutomobila. Tada će u tamošnjem savetu ministara biti predstavljen predlog zakona koji će sadržati otprilike trećinu predloga Građanske klimatske konvencije. Među tim predlozima nalazimo i one koji se tiču zabrane oglašavanja proizvoda koji zagađuju sredinu.

Meru koju je već podržala ministarska za ekološku tranziciju Barbara Pompili, posebno istakavši da oglašavanje podstiče potrošnju određenih proizvoda koji su opasni za okolinu. Francuska priprema i strožu poresku penalizaciju za automobile koji ispuštaju veliku količinu štetnih gasova, a u najvišem razredu plaćaće se čak 50.000 evra.

Ova odluka bi sprečila reklamiranje SUV-ova, koji ispuštaju velike količine ugljen-dioksida, na primer.

Osim za proizvođače automobila, to bi takođe bio veliki udarac za oglašivače i medije jer je automobilski sektor reklamiranja u Francuskoj treći po vrednosti s ukupnim ulaganjem proizvođača od 3,17 milijardi evra u 2019.

Pixabay

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Revijahak.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike