Kinezi iskopirali klasike, prodavaće ih kao nove oldtajmere

06.10.2020

12:07 >> 10:29

0

Autor: Z. A.

Bilo je samo pitanje dana

Kinezi iskopirali klasike, prodavaće ih kao nove oldtajmere
Copyright Songsan Motors

Sve što što je iko na svetu napravio to mogu da naprave i Kinezi. Potpuno identično. Ne samo da se nikome ne pravdaju, već kopije prodaju kao da su originali.

Pekinški salon automobila obiluje zanimljivim novitetima, a mnogima je za oko zapeo jedan štand, zbog kog su se pojedini obožavaoci automobila razbesneli.

Da, Kinezi su opet kopirali zapadne klasike, i to su uradili toliko očigledno da su mnogi mislili kako je reč o originalima. Oba automobila dolaze pod markom „Songsan“.

ZANIMAĆE VAS I OVO: Vozači u Srbiji i dalje najviše veruju „nemcima“: Najtraženiji polovnjaci od 2.000 do 5.000 evra

Prvi je kopija „Corvette C1“, klasika od pre 70 godina. On nije stopostotna kopija, ali oni se i ne trude da sakriju sličnosti sa američkim klasikom. Na svoju stranicu su čak stavili fotografije holivudskih zvezda kako voze originalni automobil „Corvette“.

Songsan Motors

On pak nosi ime „SS Dolphin“, a pokreće ga hibridni pogon s 1,5 benzincem, preuzet od BYD-a. Baterija je kapaciteta 16 kWh i pruža električni doseg od oko 100 km, a 100 km/h postiže za odličnih 4,9 sekundi. I sad ono najbolje, ovaj model ide u prodaju, i to po ceni od oko 590.000 kineskih juana, što je oko 86.000 dolara.

Songsan Motors

MOŽDA VAS INTERESUJE I: Kamperi nikad popularniji, na Instagramu preko 7,5 miliona #vanlife postova

„Songsanu“ to nije bilo dovoljno, pa je predstavio i „Summer“, svoju interpretaciju „Volkswagenovog“ transportera T1. Poput originala, krov mu se diže, oprema je luksuzna, a pogon mu je kao na prethodnom modelu. Ipak, za razliku od kineske „Corvette“, transporeter je još uvek prototip.

Songsan Motors

Poslednje informacije govore kako će u prodaju ipak ići, i to polovicom sledeće godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike