Novo: "Kawasaki" izbacuje čak šest modela

06.10.2020

12:30 >> 10:27

0

Detalje čuvaju u tajnosti, ali tizer zagolicao maštu

Novo: "Kawasaki" izbacuje čak šest modela
Copyright Printscreen

Godina koja se lagano bliži kraju bila je prilično neobična i turbulentna. Ipak, svet se lagano prilagođava novoj normalnosti, a u korak ide i automobilska i moto industrija. Tako poslednjih meseci, iako nema velikih sajmova, onlajn gledamo nove modele, što automobila, što motocikala.

Tako će kompanija “Kawasaki” izbaciti čak šest modela za 2021. godinu. Zakazan je i datum lansiranja, a to je 23. novembar.

Zvezde bi trebalo da budu osveženi ZX-10R i ZX-10RR modeli, mada bi mnogi više voleli da se radi o potpuno novoj generaciji. Ipak, nedavne novine kod Yamahe i Honde, kao i nedavno najavljeni BMW M1000RR bi mogli da podstaknu japansku kompaniju da se više posveti makar ZX-10RR, kako bi zadržao dominaciju u WSBK šampionatu.

Već se pričalo da se sprema snažniji RR. Bilo je to prošle godine dok se Rea borio brotiv Bautiste. Takođe, smatra se da je Britanac potpisao novi ugovor uz uslov da Kawasaki poradi na pomenutoj mašini.

Na Kawasaki H2 će uticati predstojeće emisione regulative, ali ne očekujemo direktnu zamenu, pogotovo kada je sad u igri Bimota Tesi H2. Linija turbo modela bi mogla da dobije jednog ili više novih članova, a negde se može čuti da nas čeka SE varijanta, orijentisana na turing, a pominje se i mogućnost novog Z Vulcan modela.

Poznat po svojim ofroud modelila, pa je pitanje i sprema za avanturiste. Očekuje se da jedan od noviteta bude osveženi KLX 250, a nagađa se da bi u planovima mogao da bude i ADV model srednje kategorije, možda KLR 650 ili KLX 700. Ovaj drugi bi mogao da bude rival za Yamaha Tenere 700.

Možda treba očekivati suptilni fejslift za Versys, ali ne treba ni isključiti potpuno sređivanje ove mašine, kako bi mogla da se na tržištu nosi sa Hondom CBX.

Najnoviji tizeri ne otkrivaju mnogo, ali dovoljno da zagolicaju maštu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: moto-berza

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike