Verovali ili ne, stara i pocepana sedišta ovog „ševroleta“ koštaju 90.000 dolara?!

09.10.2020

15:20 >> 08:37

0

Autor: Z. A.

Deluje apsurdno, ali čovek stvarno toliko traži

Verovali ili ne, stara i pocepana sedišta ovog „ševroleta“ koštaju 90.000 dolara?!

Dali biste oronula sedište iz nekog automobila platili 90.000 dolara? Da to je cena za set starih, pocepanih sedišta i verovatno vam deluje apsurdno, ali ova jedinstvena eBay ponuda ima i priču koja sve objašnjava…

Tokom ranih 50-ih godina, „Ševrolet“ je kreirao ukupno pet pretproizvodnih prototipova sportskog kabrio-dvoseda, koji će obeležiti začetak ikonične priče o modelu „Korveta“. Od tih pet, dva su napravljena za sajmove, a prvi napravljeni prototip imao je brojčanu oznaku 852 i predstavljen je na sajmu u Njujorku 17. januara 1953. godine.

MOŽDA VAS ZANIMA I: Kinezi iskopirali klasike, prodavaće ih kao nove oldtajmere

Sportski model pokretao je „Ševrolet“ 235ci motor, dok je automobil dobio belu šemu boja, a neretko se smatra prvom „Korvetom“ koju je GM proizveo. Sedišta o kojima danas pričamo potiču baš iz tog modela.

Printscreen: Luxlife.com

Kako stoji u opisu ponude: „Ova istorijska sedišta savršeni su detalj koji će oduševiti sve kolekcionare.“ Ona su u automobil instalirana 1952. godine, što znači da sada imaju 68 i predstavljaju prva sedišta „Korvete“. Sredinom juna 1953. godine, ona su zamenjena proizvodnom verzijom, dok su originalna vraćena proizvođaču.

ČITAJTE I OVO: Vozači u Srbiji i dalje najviše veruju „nemcima“: Najtraženiji polovnjaci od 2.000 do 5.000 evra

Iako u listingu ne možemo videti informacije o prethodnim vlasnicima, prodavac je naglasio da će čitavu istoriju podeliti sa osobom koja ih kupi. Da li će neko dati 90.000 dolara ili ne, ostaje da vidimo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Luxlife.rs