Kultni terenac "lada niva" dobija svoju modernu verziju

23.12.2020

08:17

0

Ruski proizvođač pokrenuo je proizvodnju unapređenog vozila pod novim imenom niva travel

Kultni terenac "lada niva" dobija svoju modernu verziju
Copyright Promo

“Lada niva” je jedan od najpoznatijih terenaca. A ruska kompanija “AvtoVAZ” ove godine je ponovo postala vlasnik prava na oznaku “niva”, nakon što se “General Motors,” koji je u Rusiji proizvodio model “chevrolet niva”, povukao sa tržišta te zemlje i prodao svoj udeo u ruskoj kompaniji.

Tako je za “ladu” nastupio novi period, a ponovo će se ovaj unapređeni terenac praviti i prodavati pod značkom “lade.”
Modernizovano vozilo sada nosi oznaku “lada niva travel,” a prvi primerci su nedavno sišli sa fabričke trake pogona kompanije AvtoVAZ.

Naravno, važno je da napomenemo da ovaj automobil ne treba mešati sa nekadašnjom “ladom nivom,” koja je lansirana još 1977, a koja danas ima komercijalni naziv “lada 4×4”.
Prednji deo vozila je potpuno redizajniran u odnosu na period kada je auto nosio amblem “chevroleta” i podseća na aktuelni “toyota RAV4.”

Modernizovan je i zadnji deo automobila, koji sada ukrašavaju LED stop svetla, a preoblikovan je i branik.

Promo

Do sada smo videli samo kako izgleda spolja, dok fotografije unutrašnjosti još nisu objavljene, ali se pretpostavlja da enterijer vozila nije pretrpeo značajnije promene.

Pročitajte još

Pokreće ga 1.7-litarski benzinac sa 80 KS i 127 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva 4 točka putem 5-brzinskog manuelnog menjača.

Kada se znaju specifikacije pogonskog sistema, nerealno je od ovog automobila očekivati sjajne performanse, pa i ne čudi što “niva travel” od 0 do 100 km/h ubrzava za 19 sekundi i razvija maksimalnih 140 km/h.

Podaci o ceni nisu saopšteni, ali poznato je da je Chevrolet Niva pre restilizacije koštao od 726.000 rubalja (nešto manje od 8.000 evra), dok je najbogatije opremljena varijanta imala cenu od 869.000 rubalja (ispod 9.500 evra).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: b92.net

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike