Policajci tokom akcije morali da izađu kroz prozor jer nisu mogli da otvore vrata na patrolnoj "tesli"

27.09.2022

14:42

0

Autor: D. R.

Portparol policije potvrdio je incident

Policajci tokom akcije morali da izađu kroz prozor jer nisu mogli da otvore vrata na patrolnoj "tesli"
profimedia-0453740928 - Copyright Profimedia

Teslina vozila imala su ozbiljne kvarove i probleme od trenutka kada ih koristi policija u švajcarskom gradu Bazelu, a to je od 2019. godine.

Međutim, sada je po svemu sudeći policiji prekipelo jer ih je službeni "tesla" Model X 100D doveo u sramotnu situaciju tokom potere.

Operativni zapisnik kantonalne policije svedoči da su se elektronski kontrolisana vrata blokirala tokom intervencije i nisu mogla da se otvore.

Naime, tokom akcije policijski službenici su zatražili od dvojice biciklista da stanu. Jedan je poslušao, a drugi pobegao.

Policajci su zatim pokušali da izađu iz "tesle" jer su hteli zaustaviti odbeglog biciklistu. Međutim, to im nije pošlo za rukom jer su vrata vozila bila blokirana, navodi se u policijskom izveštaju.

Dakle, policajci nisu mogli izaći iz automobila.

"Biciklista je tada primetio da ne možemo da izađemo iz vozila (naša vrata nisu mogla da se otvore uprkos tome što je vozilo stajalo) i nastavio je da beži", stoji u izveštaju.

Poletni biciklista iskoristio je tehničke probleme policije, pa je vozio pešačkim tempom ispred "tesle" i navodno je zafrkavao službenike. Na kraju, policajac je uspeo da otvori prozor na suvozačevom mestu i zgrabio je biciklistu. Zatim je izašao kroz prozor i završio intervenciju.

Portparol policije potvrdio je incident i naveo da se vrata mogu otvoriti pomoću posebnog trika i da će svi službenici biti upoznati sa tim.

Koliko god se ovo činilo zabavnim, situacija u kojoj policijski službenici ne mogu da otvore vrata je izuzetno opasna. Pogotovo kada je u toku intervencija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike