Pogledajte kako izgleda najširi auto na svetu

22.09.2022

08:28

0

Autor: D. R.

I nije u pitanju fotošop

Pogledajte kako izgleda najširi auto na svetu
Copyright Printscreen/Youtube/GommeBlog.it

Volkswagen u Kini prodaje Lamando L, sportskiju verziju tamošnje Jette, kao što je Arteon atraktivnije izdanje Passata u Evropi. Lamando se promoviše kao komforno porodično vozilo, ali korisnik TikToka @justinbuildcars misli da to nije dovoljno.

Zato se odlučio na preradu kako bi dobio svojevrsno XL izdanje Lamanda. Ustvari, radi se o povećanju na 5XL, što mu je i zvanično ime. I da, ovaj automobil zaista postoji, a to potvrđuju i brojni snimci koje je korisnik podelio na TikToku.

@justinbuildcars It’s not a photoshopped car. But it messed up my brain. #fypシ #volkswagen #carsoftiktok #cartok #CapCut ♬ original sound - Justinbuildcars

Automobil je proširen sa jedne bočne strane, ali je zadržana simetričnost karoserije. Jedino otvoreno pitanje je kako je koncipiran pogon.

Sudeći po brzini kojom se kreće na snimku, to poglavlje možda i nije u potpunosti apsolvirano.

Zanimljivo je da je automobil porastao isključivo u širinu, i to gotovo dvostruko. Sa startnih 1.831 milimetar širina automobila je narasla na nepuna tri metra.

Pogled u kabinu otkriva dodatna sedišta napred i pozadi, pa je sad kapacitet kabine osam putnika. Vlasnik čak tvrdi da bez ikakvih problema u kabinu može da stane i deset osoba.

Pojam "widebody" u ovom slučaju zaista dobija novi smisao.

Kako god, mora se priznati da je modifikacija izvedena veoma efektno. Čovek bi pomislio da je Lamando 5XL stigao direktno iz fabrike.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike