Poznato kada se vraća kultni „reno 4“ za 21. vek (FOTO)

15.09.2022

09:31

0

Autor: Z. A.

Čuvena cokulica u novom ruhu

Poznato kada se vraća kultni „reno 4“ za 21. vek (FOTO)
reno 4 - Copyright Printscreen: YouTube/Za volanom

Na ovogodišnjem salonu automobila u Parizu, koji se održava u oktobru, Grupa „Reno“ će imati čak šest premijera, dok se s najviše nestrpljenja čeka novi „reno 4“.

U francuskoj prestonici od 17. do 23. oktobra prvi put će biti prikazano reizdanje kultnog modela „reno 4“.

Nažalost, još uvek nema puno informacija o novoj „četvroci“, osim da će je pokretati električni motor i da će deliti platformu sa novim „renoom 5“ i električnim automobilom marke „alpina“.

To će biti drugi model francuske kompanije koji će, uz električni pogon i modernu tehnologiju, dobiti naziv, ali i dizajn inspirisan prošlošću.

Pixabay
 

Takođe, još uvek nema ni zvaničnih fotografija novog modela, ali na internetu postoji niz predloga kako bi „reno 4“ za 21. vek mogao da izgleda.
Originalni model je bio uzdignuti hečbek pa bi u novoj formi mogao da postane krosover.

Printscreen/Nezvanični render David Obendorfer (2011.)
 

Verujemo da će otkrivanje ovog modela biti u centru pažnje, što i ne čudi. „Reno 4“ je prodat u više od osam miliona primeraka širom sveta tokom 33 godine proizvodnje koja je započela davne 1961.

„Reno 4“ će zapravo biti jedan od dva derivata novog „renoa 5“, dok će drugi biti sportski model brenda „alpina“. Platforma za ova tri automobila omogućava novi prostor za baterije u podu automobila, ali će 50 odsto komponenti biti preuzeto iz postojeće CMF-B platforme.

Renault
 
Profimedia
 

Osim nove „četvorke“, na sajmu u Parizu biće prikazan i novi „Austral E-Tech“ hibrid, a čini se da će najavljeni „sportski i nekonvencionalni prototip“ biti zapravo novi „reno 5“.

Renault
 

Pred ovih modela, javnost će moći da vidi i kako izgledaju nove „dačije“, čiji je izgled promenjen na svim modelima.

Na ovom salonu automobila Konačno, biće predstavljene i „mobilize“ s malim „duo“ modelom namenjenim „carsharing“ usluzi, te „Hyvia”, koja je najavila jedan novitet pogonjen vodonikom (Master Van).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike