Živi pored saobraćajne crne tačke – automobili mu 23 puta udarali u kuću (VIDEO)

18.08.2022

08:33

0

Autor: Z. A.

Od 23 automobila koliko ih je dosad udarilo u njegovu kuću, vlasnik kaže da su četiri vozila stigla do kuhinje

Živi pored saobraćajne crne tačke – automobili mu 23 puta udarali u kuću (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Rej Minter iz San Hozea u Kaliforniji tvrdi da su mu automobili do sada udarili u kuću 23 puta, izveštava San Jose Spotlight.

Problemi su počeli ranih sedamdesetih, kada je završen put 680. Izlaz s auto-puta na Aveniju Džekson izgrađen je prekoputa Minterove kuće, a automobili su silazili velikom brzinom.

Od 23 automobila koliko ih je dosad udarilo u njegovu kuću, Minter kaže da su četiri vozila stigla do kuhinje.

Takođe, morao je da otpiše tri sopstvena (parkirana) automobila jer su stradali u tim sudarima. Jedna od najgorih nesreća dogodila se 2016, kada je ozbiljno oštećena konstrukcija Minterove kuće, a automobil mu je uništen.

Pexels
 

Minter se godinama natezao sa gradskim i državnim organima, nadajući se da će pronaći rešenje problema. Tražio je zabranu skretanja udesno iz središnje trake, što navodi kao uzrok većine izletanja sa puta.

Uprkos njegovim pozivima na akciju, ništa se nije promenilo u poslednjih 50 godina. Minter je čak podigao i barijeru, koja se sastoji od metalnih stubova duboko ukopanih u zemlju.
Sazidao je čvrst zid od cigli i postavio veliko kamenje u svoje dvorište radi dodatne zaštite. Ali ni to nije bilo dovoljno jer su se automobili probijali kroz te barijere. Samo pukom srećom Minter i članovi njegove porodice dosad nisu povređeni.

Grad San Hoze je na kraju ipak odlučio da sanira ovaj deo puta i uspori saobraćaj, ali od rešenja neće biti ništa do 2026. godine. To je period u kada će biti odobren novi budžet za javne radove.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Revija HAK

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike