Uznemirujuće saznanje: „Teslin“ autopilot ne prepoznaje decu na putu! (VIDEO)

10.08.2022

21:49

0

Autor: 24sedam

Tvrdnje da tehnologija očigledno ima problema u prepoznavanju dece na putu deo su kampanje na američki Kongres da zabrani korišćenje „Tesline“ tehnologije autopilota

Uznemirujuće saznanje: „Teslin“ autopilot ne prepoznaje decu na putu! (VIDEO)
tesla-fans-schweiz-7_OQMgoGzDw-unsplash - Copyright Unsplash

Profesionalni test-vozač isprobao je na poligonu u Kaliforniji najnoviju verziju „Teslinog“ autopilota i rezultati su, najblaže rečeno, uznemirujući.

Grupa za bezbednost saobraćaja "Dawn Project" tvrdi da najnovija verzija „Tesline“ samovozeće tehnologije nije bezbedna za upotrebu, nakon što automobil u nekoliko navrata nije prepoznao dete na putu i udario u lutku bez stajanja.

Tvrdnje da tehnologija očigledno ima problema u prepoznavanju dece na putu deo su kampanje na američki Kongres da zabrani korišćenje „Tesline“ tehnologije autopilota.

 

 

U nekoliko testova, profesionalni test-vozač utvrdio je da softver, pušten u upotrebu u junu, nije uspeo da prepozna lutku deteta prilikom prosečne brzine od 40 kilometara na sat, niti pri većim.

Osnivač grupe "Dawn Project" Den O‘Daud nazvao je rezultate „duboko uznemirujućim“, dodajući da tvrdnje „Tesle“ da je novi softver „neverovatan“ nisu tačne i predstavlja smrtonosnu pretnju po ljude.

- Više od 100.000 ljudi vozi "tesle" i na javnim putevima koristi softver za samovozeći mod i tako u rizik stavlja decu širom zemlje - istakao je O‘Daud.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike