Kupci srušili sajt: Stiglo 25.000 narudžbina za manje od 60 sekundi, Indijci poludeli za ovim SUV-om

09.08.2022

12:16

0

Autor: Z. A.

Mnogi zainteresovani za kupovinu vozila iz prvog kontingenta ostali kratkih rukava

Kupci srušili sajt: Stiglo 25.000 narudžbina za manje od 60 sekundi, Indijci poludeli za ovim SUV-om
Mahindra

Ispostavilo se da je automobil „Mahindra Scorpio-N“ veliki hit na indijskom tržištu. Naime, prvih 25.000 primeraka ovog SUV vozila planulo je za manje od 60 sekundi. Ovolika navala dovela je do rušenja sajta kompanije, pa su mnogi zainteresovani za kupovinu vozila iz prvog kontingenta ostali kratkih rukava.

„Scorpio-N je SUV“ baziran na klasičnoj šasiji, a na tržištu treba da odmeni vremešni model „Scorpio" i da unese moderan stil i nove tehnologije u ovaj automobilski segment „Mahindre“.

Prodaje se sa benzinskim i dizel motorima, a pogon na sve točkove je dostupan kao opcija. Indijski proizvođač navodi da je prvi kontingent od 25.000 primeraka prodavan po ceni koja se, u zavisnosti od varijante, motora i paketa opreme, kretala od oko 15.000, pa sve do 25.000 dolara.

Mahindra
 

„Mahindra“ je, inače, ranije najavila da će cene za buduće narudžbine skočiti, što je i dovelo do velike navale na sajt u prvim minutima prodaje, piše Autocar India.

Kada je 30. jula nakon samo 55 sekundi rasporodato 25.000 vozila, a sajt postao nedostupan, brojni osujećeni Indijci su se žalili na društvenim mrežama da nisu mogli da naruče svoj primerak automobila i da uplate depozit.

Isporuke vozila prvim kupcima počeće 26. septembra, a Mahindra je obećala da će do decembra na tržište izbaciti još jednu seriju od 20.000 jedinica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi