Pogledajte najcrnji "porše" na svetu koji izgleda nestvarno (VIDEO)

07.07.2022

15:40

0

Autor: D. R.

Jedna garaža u Japanu uzela je normalan crni "porše" 911 i ofarbala ga najtamnijom bojom na svetu

Pogledajte najcrnji "porše" na svetu koji izgleda nestvarno (VIDEO)
porše - Copyright Printscreen/YouTube, ピットワン

Iz godine u godinu, najpopularnije boje automobila na svetu na osnovu obima prodaje su bela, crna i siva. Ali ako želite najtamniji od svih crnih boja na svetu, onda bi trebalo da obratite pažnju na Japan, posebno na "Koio Orient Japan" i njegovu "Musou Black" boju.

Šalu na stranu, ovo je automobil kojeg u mraku nećete moći da vidite, dok ako ga primetite tokom dana videćete jednu vrlo čudnu pojavu. Upija gotovo 100 odsto svetlosti pa samim tim izgleda poput neke "crne rupe“. Za sve je zaslužan "Koyo Orient Japan" koji nudi Musou crnu boju. 

U pitanju je najcrnja nijansa akrilne boje na bazi vode i staje rame uz rame nijansi "Vantablack" koju je BMW predstavio na frankfurtskom sajmu apliciravši ju na BMW X6.

Musou crna boja upija 99,4 odsto svetlosti, odnosno bolje rečeno reflektuje tek 0,6 odsto svetla. Proizvedena je 2020. godine, a sad je osoblje jedne garaže u Japanu odlučilo da tu boju aplicira na "porše" 911.

Kako ovaj auto izgleda kada se pojavi u saobraćaju, vrlo slikovito dočarava video u nastavku. U svakom slučaju ovaj auto nije pametno voziti noću.

Podsetimo, BMW-ova "Vantablack" boja je još crnja. Naime, ona apsorbuje čak 99,96 odsto svetlosti, ali nije komercijalno dostupna.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike