Leti nipošto nemojte ostavljati ovu stvar u automobilu, gorko ćete zažaliti

03.07.2022

11:44

0

Autor: D. R.

Svi smo to nekad uradili, a posledice mogu biti katastrofalne

Leti nipošto nemojte ostavljati ovu stvar u automobilu, gorko ćete zažaliti
Unsplash

Jasno je da od nekih stvari, ako ostavimo u autu po vrućini, možemo da se oprostimo - lekovi će biti nebezbedni za upotrebu, čokolada će se potpuno istopiti, plastične naočare izdeformisati.

Međutim, u periodu godine kada vladaju visoke temperature, flašica vode nam je neophodan rekvizit na svakom mestu, i to je pohvalno. Ipak, na jednom mestu bolje je biti dehidriran nego rizikovati da vam flašica bude dugo zaboravljena u kolima.

Tako barem upozoravaju iz Ajdaha, gde su radnici elektrane doživeli potpuni šok.

– Stajali smo za vreme pauze za ručak i odjednom sam primetio da mi se ispod kontrolne table u kolima dimi. Za sve je kriva flašica vode – kaže Dioni Amučastegui koji je celu situaciju snimio i objavio na Fejsbuku.

Plastična flašica u kombinaciji sa suncem dovela je do manjeg oštećenja i progoretine na kožnom sedištu.

Radnici elektrane nisu jedini koji upozoravaju na ovu opasnost. I vatrogasci iz Oklahome su prošle sezone upozoravali vozače na katastrofu koja bi mogla da se desi u ovoj kombinaciji.

Unsplash
 

– Sunčeva svetlost probija se kroz flašicu napunjenu vodom koja se ponaša kao lupa. Tečnost i providna plastika pomažu da se zrak fokusira i može da dođe do pravog požara – rekao je Dejvid Ričardson prošle godine.

Činjenica je da se ovakvi slučajevi dešavaju retko, ali činjenica je i da do njih može da dođe. Zato, bolje sprečiti nego lečiti i flašicu vode uvek ponesite iz kola sa sobom, ionako će vam više koristiti kada je uz vas.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti