Pokušao automobilom da zdrobi limenku pića, evo kako je prošao (VIDEO)

10.06.2022

08:36

0

Autor: Z. A.

Ako spadate među one koji su u detinjstvu pokušali da stanu na limenku pića, lako ćete pogoditi epilog ovog eksperimenta s automobilom

Pokušao automobilom da zdrobi limenku pića, evo kako je prošao (VIDEO)
pexels-athena-2996310 - Copyright Pexels

Ne ulazeći u teoriju čvrstine, dovoljno je znati kako su cilindri vrlo čvrste strukture pri osovinskom opterećenju. A to očito ne zna vlasnik sportskog Nissana koji je odlučio da automobilom zdrobi limenku pića. Pritom nije hteo da je pregazi, već je to odlučio da učini putem podiznog sistema kojim je opremljen njegov sportski Nissan 370Z.


Video objavljen na Redditu pokazuje kako plastični odbojnik automobila jednostavno nema šanse protiv obične limenke soka. Bar ne pod ovim uglom. Umesto da je zdrobi, dogodilo se suprotno, savio se donji deo branika.

Sreća u nesreći je što je branik izrađen od poliuretana, pa se nakon uklanjanja opterećenja vratio u početnu poziciju. Da je bio izrađen od nekog drugog uobičajenog materijala, zasigurno bi puknuo.

U svakom slučaju, vlasnik je pokazao kako njegov airlift kit ima izražen korak po pitanju podizanja i spuštanja vozila. S njim ležeći policajci i ivičnajci više nisu nepremostive prepreke, ali limenka ipak jeste.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike