Po uzoru na prvi motocikl iz 1903: Harley-Davidson predstavio prvi električni bicikl

01.11.2020

14:17 >> 00:08

0

U prodaji će biti dostupan na proleće sledeće godine

Po uzoru na prvi motocikl iz 1903: Harley-Davidson predstavio prvi električni bicikl
Copyright Profimedia

One su sve popularnije, kako u svetu, tako i kod nas, a rastuće tržište prepoznao je i “Harley-Davidson” koji je osnovao posebnu kompaniju za razvoj i proizvodnju električnih bicikala. Prvi model najavljen je za proleće sledeće godine, to jest tada će se pojaviti u prodaji.

Legendarna kompanija sa vek dugom tradicijom već je predstavila svoj prvi električni motocikl LiveWire, a nedavno su dali do znanja kako njihovi planovi vezani za električne motore nisu samo za motocikle, već i za električne bicikle.

Ove nedelje objavili su i zvanićne planove za to tržište, te su pokrenuli odvojenu kompaniju koja će biti specijaliziranu isključivo za e-bicikle. Posebno je zanimljivo ime novog brenda – Serial 1 Cycle Company. Naime, ime je nastalo po uzoru na prvi motocikl koji je razvio Harley-Davidson, model “Serial Number One”, predstavljen daleke 1903. godine. Iz HD-a su za The Electrek komentarisali da su s prvim modelom motocikla zauvek promenili “način na koji se svet kreće” te se nadaju da će sada promeniti i način na koji se biciklisti kreću.

Cilj male grupe entuzijasta i zaljubljenika i motocikle i bicikle, naglašavaju u kompaniji jest dizajnirati i razviti e-bicikl dostojan imena Harley-Davidsona, pri čemu će u prvom planu biti premium proizvodi i iskustvo. Fabrika je prikazala konceptni bicikl Serial 1 napravljen po uzoru na prvi motocikl iz 1903. godine, ali nisu objavili neke dodatne informacije o njemu tako da ne znamo snagu motora, izdržljivost baterije, kao niti cenu. Kako su najavili, više informacija će objaviti 16. novembra (tako se barem navodi na njihovoj stranici), a početak prodaje je tek u proleće sledeće godine.

Pogledajte kako izgleda:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dnevnik.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike