MINI kombinuje dve vruće teme i najavljuje dva električna krosovera

30.10.2020

09:10 >> 08:15

0

Autor: Z. A.

Naravno, uz praktičnost i individualnost

MINI kombinuje dve vruće teme i najavljuje dva električna krosovera
Copyright Autoexpress.co.uk

U svetu automobila danas dominiraju dva pojma – krosover i električni automobil. U MINI-ju su i te kako svesni toga, pa će se buduća strategija fokusirati upravo na to. MINI zato namerava da kombinuje dve vruće teme, pa će na tržište lansirati dva električna krosovera.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Čak 70 odsto evropskih vozača ne zna čemu služe pametni sistemi pomoći u automobilima

To nije samo glasina već zvanična infomacija iz MINI-jevog saopštenja u kome se nalaze detalji o planovima promena u ponudi modela s „jasnim fokusom na tehnologije pogona, segmente vozila i usluge budućnosti“.

„Buduća ponuda potpuno električnih vozila će uključivati ’MINI 3-Door Hatch’, novi krosover model u segmentu malih automobila, kao i kompaktni krosover model“, navodi se u saopštenju.

U suštini, samo jedan od ova dva krosovera će biti potpuno nov i manji od drugog, te će se nuditi isključivo s električnim pogonom. Veći će predstavljati novu generaciju „Countrymana“, čiji će kupci moći da biraju između električnog i konvencionalnog pogona. MINI je obećao da će oba krosovera biti tipična za ovaj brend kada je reč o praktičnosti, prostoru, uzbudljivoj vožnji i individualnosti.

Autoexpress.co.uk

ČITAJTE I: Po uzoru na prvi motocikl iz 1903: Harley-Davidson predstavio prvi električni bicikl

Kada je reč o modelima sledeće generacije, MINI će ekstremno biti fokusiran na kinesko tržište. Trenutno se dest odsto proizvedenih automobila prodaje u Kini, ali se očekuje značajan rast u narednim godinama. Električni MINI modeli će se proizvoditi u Kini od 2023. godine u saradnji s lokalnim proizvođačem automobila pod nazivom „Great Wall“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Klix.ba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike