Policajci pretresli sumnjivi „mercedes“ i iznenadili se da lopovi imaju opremu kao agent 007 (VIDEO)

26.05.2022

07:58

0

Policija je bila u čudu zbog tehnološke pismenosti kradljivaca

Policajci pretresli sumnjivi „mercedes“ i iznenadili se da lopovi imaju opremu kao agent 007 (VIDEO)
6cd3984d-0245-4b21-ba25-9a55fb9838f3 - Copyright Printscreen: Facebook/Irvine Police Department

Policija je u gradu Irvin u Kaliforniji nakon dojave građana odlučila da izvrši pretres automobila dvojice osumnjičenih za niz krađa počinjenih u tom regionu. Već nakon nekoliko minuta bili su baš iznenađeni onim na šta su naišli.

– Vozilo osumnjičenih je kao nešto iz filma o 007. Službenici su našli funkcionalni sistem koji pritiskom na tipku rotira i menja registarske tablice – objavili su iz policije.

Policija je objavila i video na kojem se vidi kako sistem funkcioniše. Sve se odvija fluidno, a automobil u svega nekoliko sekundi dobija novu pločicu. U policiji kažu kako su se time štitili ako bi policija krenula u potragu za automobilom određenih registarskih tablica.

U svakom slučaju, pomalo neočekivano jer su kradljivci izabrali automobil koji nije baš česta pojava, a ima i posebne naplatke koji se retko vide na takvom automobilu.

Osim spomenutog sistema, automobil je opremljen i posebnim dovodom goriva koji pogoni eksterna pumpa koja omogućuje direktno pretakanje goriva iz drugog automobila. S obzirom na rast cena i trenutnu cenu goriva od oko 6,1 dolara za galon (11,3 kn/l), sve su češći slučajevi krađe goriva i u toj američkoj državi.

Na kraju, u automobilu je pronađen i specijalni alat za provale, kao i dodatni dokazni materijal. Obojica osumnjičenih lišena su slobode i optužena za provale, krađu vozila, posedovanje ukradenih stvari i alata za provale.

Printscreen: Facebook/Irvine Police Department
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike