Polenska groznica: Kako da sprečite napade kijanja u automobilu?

02.08.2022

15:11

0

Alergije su tu i muče sve veći broj ljudi, stoga je pametno svoj automobil zaštititi od polena

Polenska groznica: Kako da sprečite napade kijanja u automobilu?
profimedia-0108271443 - Copyright Profimedia

Mnogi vozači su već imali prve napade polenske groznice. Breza i drugo drveće već cvetaju i to je loša vest za one koji pate od polenske groznice i alergije na polen.

Iako je kijanje samo jedan od odgovora tela na povećanje polena, vozači ne bi trebalo da podcenjuju rizik, jer lako može doći do nesreće u saobraćaju. Kijanje vas može ometati u vožnji. Prema Ahmedu Leseru iz nemačkog TÜV-a, vozači mogu da spreče ulazak polena u svoj automobil.

Kada kijete – vozite zatvorenih očiju pa i to povećava opasnost u saobraćaju.

Zbog toga sledite ove savete - redovno menjajte filtre rashladnog ili ventilacionog sistema, zatvorite prozore i postavite način recirkulacije na klima uređaju, ne parkirajte ispod drveća koje daje puno polena, redovno mjenjajte filter polena u automobilu (na primer svakih 15.000 kilometara), redovno čistite unutrašnjost automobila kako biste uklonili alergene i nosite sunčane naočare tokom vožnje.

Čistite unutrašnjost usisavačem što češće. Automobili opremljeni kožnim sedištima mnogo su povoljniji za ljude koji imaju problem sa alergijama, jer se na koži alergeni ne zdražvaju kao na tkanini – odnosno kožu je mnogo lakše obrisati krpicom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike