Pogledajte najveću kolekciju supersportskih automobila u Maleziji, njihov vlasnik ih nikada ne vozi, na posao odlazi u "protonu" (VIDEO)

06.04.2022

09:00

0

"Bugatijevi" unikati su upravo u njegovom vlasništvu, ali nijedan od tih automobila ne vozi

Pogledajte najveću kolekciju supersportskih automobila u Maleziji, njihov vlasnik ih nikada ne vozi, na posao odlazi u "protonu" (VIDEO)
JPM Collection - Copyright Printscreen/YouTube, JPM Collection

Vlasnik kolekcije je Čin Jit Ping, poznat kao JP, a obogatio se 1996. godine kad je osnovao "Silverlake Innovation Partners", IT kompaniju koja radi za banke u Maleziji. Od tada ulaže u automobile, a njegova kolekcija broji između 60 i 100 automobila.

U njegovoj kolekciji su i tri "bugatija". Pored "čirona", poseduje otprilike dva i po puta skuplji "divo", jedini u jugoistočnoj Aziji. Kolekciju će uskoro obogatiti još jednim specijalnim "bugatijem". Naime, JP je kupio "bolide", a isporuka ovog vozila je zakazana za 2024. godinu.

Inače, "bugati divo" je trenutno izložen u "Bugatijevom" salonu u Singapuru, a uskoro će krenuti put Malezije, gde će biti parkiran u privatnom muzeju ovog vlasnika, JPM u Kuala Lumpuru. Tamo su izloženi najznačajniji automobili iz kolekcije, uključujući i petnaestak replika najslavnijih filmskih automobila.

Dakle, Čin ne vozi nijedan auto iz kolekcije, već ih čuva u muzeju i po potrebi iznajmljuje za posebne prilike. Skupocene automobile vidi kao ulaganje koje će mu doneti sigurnu zaradu.

Privatno, Čin koristi "bentli flajing spur" i "rols-rojs gost", u kojima ga vozi lični šofer, a kad baš poželi sam da se provoza, onda izabere domaći model - "proton" X50 ili X70.

- Lakše je voziti takav auto koji ne privlači poglede. Kada voziš skupoceni automobil, ljudi te gledaju, a najgore je što moraš da paziš da se ne ošteti, posebno na parkingu - zaključuje Čin.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike