Belgija nudi nagradu svima koji se odreknu privatnog automobila

21.03.2022

07:40

0

Kao i mnoge inicijative do sada, i ova se događa pod patronatom ekologije

Belgija nudi nagradu svima koji se odreknu privatnog automobila
Ilustracija - Copyright Pixabay

Čak i pre sukoba na Istoku Evrope, saveti gradskih čelnika u zapadno-evropskim metropolama ticali su se manje upotrebe automobila i fokusiranje na deljenje vozila, korišćenje gradskog prevoza ili prebacivanje na ona ekološki podobnija. Ipak, kada uzmemo u obzir i zavisnot Evrope od nafte iz Rusije, ne čude sve glasniji pozovi vozačima da se praktično otarase svojih automobila.

Profimedia
 

 

Velike promene u društvu već su počele da se događaju, a najnoviji primer dolazi sa Zapada, tačnije iz Belgije. Za sada je u pitanju samo Brisel, gde se vlasnici automobila podstiču da se reše privatnog automobila, i to ne tako malom nagradom. Kao i mnoge inicijative do sada, i ova se događa pod patronatom ekologije.

Naime, svaki građanin koji odluči da se reši automobila dobiće bonus od 900 evra. Pritom, vlasnici imaju dve solucije; prva je prodaja auta, a druga zadržavanje vozila uz uslov da nije registrovan, piše Index.hr.

Maksimalnih 900 evra dobiće svi oni s godišnjim primanjima do 37.600 evra, dok će oni s primanjima do 75.100 dobiti 700 eura. Ako osoba zarađuje još više, nagrada je "samo" 500 evra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M.Vu

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike