Najduži automobil na svetu Ima đakuzi, teren za mini-golf, prima 75 ljudi, a samo njegovi točkovi koštali su 250.000 dolara (VIDEO)

20.03.2022

10:12

0

Njegov vlasnik ne mora da brine o tome da ga parkira, jer je pronašao dom u muzeju automobila u SAD

Najduži automobil na svetu Ima đakuzi, teren za mini-golf, prima 75 ljudi, a samo njegovi točkovi koštali su 250.000 dolara (VIDEO)
SAD auto - Copyright Printscreen: YouTube/ Guinness World Records

Najduži automobil na svetu upravo je ušao u čuvenu Ginisovu knjigu rekorda – dugačak je nešto više od 30 metara.

Rekord za najduži automobil na svetu „The American Dream“ ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kada je postavio rekord kao najduži automobil na svetu davne, 1986. godine.

Ovaj auto proizveden je u Burbanku u Kaliforniji, a bio je dugačak 18,28 metara. „The American Dream“ držao je rekord kao najduži automobil na svetu 46 godina, sve dok početkom ovog meseca sam nije oborio taj rekord.

Naime, ekipa predvođena Mikaelom Dezerom rešila je da restaurira ovu legendu sveta automobila, te ga je dodatno produžila, te je sada dug 30,54 metra, ima 26 točkova i sasvim dovoljno prostora za 75 putnika.

Samo točkovi za ovo tehnološko čudo koštali su 250.000 dolara, a automobil sada ima bazen s upravljačkom pločom, đakuzi, mini golf teren, vodeni krevet, TV uređaje, frižider pa čak i heliodrom.

Moguće ga je voziti sa oba kraja, najveći problem je skretanje, a jedan od članova tima najavio je da postoji mogućnost da se u auto ugradi i električni pogon.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike