Pripazite: Jesenje lišće može da ošteti vaš automobil!

08.11.2020

10:22 >> 06:14

0

Autor: Z. A.

Mnoge lepe stvari su opasne

Pripazite: Jesenje lišće može da ošteti vaš automobil!
Copyright Pexels/ Mali Maeder

Nema lepšeg dekora od onog koji nam priroda priredi u jesen. Smenjuju se razne i neverovatne nijanse boja na drveću pokraj puteva, a vas obuzimaju seta i toplina oko srca. Prirodne mene nas opuštaju, ali mogu postati i izvor nervoze, a i opasnosti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Uz novu superbelu farbu ne treba vam klima u automobilu

Lišće na putu u kombinaciji s vlagom može izazvati klizavu površinu i može vas koštati saobraćajen nesreće ako niste oprezni i ako ne prilagodite brzinu nepovoljnim uslovima.

Takđe, lišće izaziva oštećenja na automobilu. U raspadajućem lišću nalazi se i određena količina kiselina, koja može biti opasna za lak vozila – pogotovo ako je lišće i vlažno. Duže ostavljanje lišća na vozilu može rezultirati oštećenjima.

Ako ne čistite lišće ispod vetrobranskog stakla, ono, ako je mokro, može zaglaviti put vazudu prema filteru kabine, a to može smanjiti dotok svežeg vazduha. Takođe, kako se raspada, lišće može ući u kanale, pa ćete udisati nekvalitetan, vlažan vazduh (raspadajućeg lišća).

Pexels/ Patrick de Boeck

ČITAJTE I: Da li plaćate veću štetu ako zimi izazovete udes sa letnjim gumama?

Što se vožnje tiče, pazite na klizave kolovoze i, s druge strane, uklonite lišće s vašeg vozila. Možda deluje romantično, ali ne utiče dobro na vozilo…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Revijahak.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike