Da li ih imate u autu? Ovo je 10 potpuno beskorisnih stvari koje iritiraju vozače

11.02.2022

07:55

0

Kako bi se izdvojili iz mase, vozači traže atraktivne i funkcionalne sitnice koje im ulepšavaju automobil, a oni im uglvanom ničemu ne služe

Da li ih imate u autu? Ovo je 10 potpuno beskorisnih stvari koje iritiraju vozače
23620311 - Copyright eBay

Vozači automobile doživljavaju na razne načine. Jednima su samo prevozno sredstvo i nužno zlo, drugima čisto zadovoljstvo, a trećima modni dodatak i statusni simbol u društvu. Kako bi se izdvojili iz mase, vozači traže vizuelno atraktivne i funkcionalne sitnice koje im ulepšavaju spoljašnost i dnevni boravak u automobilu.

Ali mnogi nemaju meru, za njih filozofija „manje je više“ ne vredi. Trpaj sve pa kako bude...

U moru korisnih stvari kojima se može nadograditi automobil, izabrali smo deset potpuno beskorisnih koje iritiraju druge vozače, piše jutarnji.hr.

1. Porodične nalepnice
Printscreen/Amazon
 

Za početak, da ne bude zabune: nemamo ništa protiv dece, naprotiv obožavamo ih.

Ali porodične nalepnice na automobilu? Ne, ne i ne! Što ta nalepnica uopštee znači? Da je u redu udariti neki drugi auto, ali ne vaš?

2. Zaštita od sunca, tenda
Printscreen/Amazon
 

Zatamnjena stakla i serijski ugrađene tende po meri odlična su stvar, ali zaštita od sunca koju koristi većina vozača je potpuno beskorisna. Klimava su, sunce ih probija, a prozori se ne mogu otvoriti.

3. Navlaka za sedišta od drvenih kuglica
Printscreen/AliExpress
 

Naslon za sedišta od drvenih kuglica pružiće vam masažu tela i komfor na nivou predsedničkih limuzina? Kako da ne. U stvarnosti se radi o tvrdoj podlozi koja će vas nažuljati nakon nekoliko kilometara.

4. Navijačke zastavice
Printscreen/eBay
 

U vreme fudbalske euforije sve je dopušteno. Ljudi se voze u otvorenom prtljažniku, vise kroz prozor i izvode razne gluposti. Poseban kolorit daju zastavice na prozorima, vratima i ogledalima, ali mnogi vozači nemaju meru pa svoje automobile pretvaraju u nakaze. Sedam zastava na automobilu ne znači da ste fudbalski fanatik.

5. Retrovizor visilica
Printscreen/AlliExpress
 

Retrovizor u automobilu većini vozača služi za bolji pregled igre iza sebe. Drugi pak svesno smanjuju pregled ispred sebe jer na retrovizor vešaju potpuno beskorisne stvari. CD, zastavice, dečje cipelice, plišane životinje, lopte i disko-kugle, samo su deo kolaža koji svakodnevno viđamo na retrovizorima. Aktualni trendovski dodatak na retrovizorima su zaštitne medicinske maske.

6. Navlaka za volan
Printscreen/Amazon
 

Zaštitna navlaka za upravljač u stvari štiti upravljač od vaših dlanova. Okej, ako je volan pretvrd i napravljen od jeftinog materijala, razumemo potrebu za mekanijim rešenjem, ali pojedini vozači nemaju ukusa.

7. Lažne izduvne cevi

Mnogi automobili iz fabrike danas izlaze sa serijski ugrađenim lažnim izduvnim cevima. Iako ih u fabrici fino zakamufliraju, oštrije oko primetiti će lažnjak. Vozači kojima su velike izduvne cevi fetiš, često ugrađuju na divljaka sklepane nastavke koji bodu oči prolaznika.

8. Kineska LED svetla
Pexels
 

U potrazi za povoljnijim finansijskim rešenjima vozači kupuju sve i svašta. Ako vas na putu zaslepe svetla drugog automobila, moguće da se radi o jeftinoj kineskoj verziji LED svetala.

9. Lažni zvuk motora u kabini

Jeste li se ikada vozili u autu s lažnim zvukom motora u kabini? Ako niste, znajte da niste ništa propustili. Radi se o totalnom lažnjaku jer auto (u nekim slučajevima čak i dizelaš) odjednom dobije odličan zvuk. Razlog nije otvaranje „klapne“ na izduvnom sistemu, već lažni zvuk koji dolazi iz zvučnika.

10. Spojler
Porsche
 

Skladno upakirani vizuelni i aerodinamički dodaci na sportskim automobilima imaju funkciju i izgledaju fenomenalno. Problem je što predimenzionirane spojlere koriste vozači koji ne bi trebalo. Komplekse izazvane neuglednom spoljašnošću ili deficitom konja ne rešava nijedan spojler.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike