Stoni sat u obliku „Betmobila“ slavi strip i košta „simbolično“

14.11.2020

10:21 >> 07:45

0

Autor: Z. A.

U čast najpoznatijem automobilu u istoriji stripa

Stoni sat u obliku „Betmobila“ slavi strip i košta „simbolično“
Copyright Kross Studio

Ukoliko volite Mračnog viteza, repliku „Betmobila“ iz 1989. sada možete držati na stolu kao sat. „Kross Studio“ predstavio je svoj vrhunski kolekcionarski „Betmen sat“ kojim najavljuje saradnju s kompanijom „Warner Bros“.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: BMW u svojoj umetničkoj seriji ima čak 19 lepotana

Posvećeno Mračnom vitezu, ovo prvo zajedničko izdanje odaje počast jednom od najpoznatijih automobila u istoriji stripa: „Betmobilu“. Birajući elegantan model iz filma iz 1989. godine u režiji Tima Bartona, „Kross Studio“ je izradio prvi stoni sat koji je dizajniran kao Betmenovo vozilo.

Kross Studio

Ograničen na samo 100 komada, „Kross Studio“ je uspeo da razvije vrhunsko kretanje sata po meri, poštujući tačan oblik „Betmobila“ iz 1989. godine. Sat se sastoji od 512 komponenata – 115 za karoseriju i 397 za sam mehanizam sata, što je znatno više u odnosu na tradicionalne mehanizme koji obično imaju oko 130 delova.

Kross Studio

Karoserija je napravljena od crnog aluminijumskog kompozita, sa vazduhoplovnom zaštitnom oblogom koja štiti sat od udaraca i ogrebotina. Sati i minuti prikazani su vodoravno sa dva cilindra, dok je vertikalni regulator istaknut kroz turbinu na prednjem delu automobila.

Kross Studio

ČITAJTE I: Stvoren za auto-put besa: „Hercules“ ima preko 1.300 KS, šest točkova i oklop

Ova ekskluzivno kolekcionarsko remek-delo proizvedena je u ograničenom izdanju od 100 numerisanih komada i sada je dostupno po ceni od 30.000 dolara.

Kross Studio

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike