Za tri dana šest požara na teritoriji Bajine Bašte: Borba vatrogasaca je trajala nekoliko sati

28.04.2021

11:06

0

Vatra je zahvatila površinu od oko dva hektara i pretila je da ugrozi objekte koji se nalaze u blizini - izjavio je za RINU Marko Tomić

RINA

Na teritoriji opštine Bajina Bašta za samo tri dana desilo se šest požara izazvanih krčenjem i paljenjem korova i nikog rastinja. Nakon što su ugašeni manji požari u Rači, Pepelju, Lještanskom, vatrena stihija izbila je i na teritoriji Nacionalnog parka Tara u selu Bjeluša.

RINA

– Požar je zahvatio površinu od oko dva hektara i pretio da ugrozi objekte koji se nalaze u blizini. Nakon nekoliko sati borbe, vatrena stihija je uspešno lokalizovana. Još jednom apelujemo na sve građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru, to može bti veoma opasno i zakonom je zabranjeno. Od sada slede još rigoroznije kontrole i sankcionisanje, za sve one koji uprkos svim našim apelima, to budu ponovo činili – izjavio je za RINU Marko Tomić iz Poslova za zaštitu šuma i protivpožarnu zaštitu u JP “NP Tara”.

RINA

U gašenju požara učestvovalo je tri vatrogasna vozila i sedam vatrogasaca, a u pomoć kolegama pritekle su vatrogasne ekipe iz Čajetine i Mokre Gore. S obzirom da se radi o niskom rastinju, u ovom požaru pričinjena je manja materijalna šteta i nije bilo ljudskih žrtava.

Koliko paljenje korova može biti opasno pokazuje i nesrećan slučaj u selu Papratište, koji se dogodio pre dva dana, kada je od posledica gušenja dimom život izgubio muškarac star 65 godina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti