Dečje odmaralište na Rudniku cveta: Tokom leta kapaciteti su bili maksimalno popunjeni (FOTO)

08.10.2021

12:04

0

Upravnica Odmarališta "Rudnik" Zorica Petrović za RINU napominje da se konstantno ulaže u objekte CDL

Dečje odmaralište na Rudniku cveta: Tokom leta kapaciteti su bili maksimalno popunjeni (FOTO)
16336792131619775138gornji-Milanovac-holivud-na-srpski-nacin-fotorina6- - Copyright RINA

U Odmaralištu "Rudnik", koje posluje u okviru Centra dečjih letovališta Beograda (CDL), sezona tokom leta pokazalo je odlične rezultate, imajući u vidu dramatične okolnosti u zdravstvenom pogledu izazvane pandemijom virusa korona.

Upravnica Odmarališta "Rudnik" Zorica Petrović za RINU napominje da se konstantno ulaže u objekte CDL, kao i u opremu i uređenje prostora oko objekta na Rudniku, te najavljuje i nove sadržaje - opremanje Kutka za decu sa smetnjama u razvoju u narednom periodu.

RINA
 

- Spreman je i projekat od 20 miliona dinara za kompletnu adaptaciju, 'od poda do krova', čeka se samo stabilizacija situacije - ističe Petrovićeva, napominjući da rekonstrukcija nije rađena od 2006.

Ona priča da su organizacijom "Superkampa" tokom leta maksimalno popunili kapacitete, da su sva deca i korisnici bili apsolutno obezbeđeni i da nije zabeležen niti jedan slučaj virusa korona tokom boravka u objektu.

- Inače, objekti Centra su pokriveni 24-časovnom zdravstvenom zaštitom, tako da su sva deca, a i pratioci maksimalno obezbeđeni kada je zdravstvena nega u pitanju - navodi ona.

Pored grupnih dolazaka, postoje, prema njenim rečima i tzv. prolazne ture tj. gosti sa porodicama, a odskoro je Odmaralište uključeno i u sistem vaučera koji funkcioniše u Srbiji.

RINA
 

- Od maja do danas kroz objekat Dečjeg odmarališta na Rudniku prošlo je 1298 korisnika, što dođe oko 7.000 noćenja za četiri meseca - kazala je ona i dodala da je uspeh utoliko veći ako se uzme u obzir činjenica da su škole i predškolske ustanove imale "savet" da se ne organizuje nastava u prirodi i rekreativni boravak.

Sagovornica RINE nada se da će se kompletna situacija polako stabilizovati jer je takav vid rekreacije i turizma i te kako značajan u uzrastu od vrtića pa do kraja osnovnog obrazovanja.

Upitana za status zaposlenih, kao i da li postoji potreba za novim radnicima te koliko je zadovoljna kadrom kojim raspolaže, kaže da od 22 zaposlenih, 19-oro je "na neodređeno vreme", "što već govori po sebi o statusu zaposlenih."

- Možemo se pohvaliti činjenicom da smo od marta 2020, znači od proglašenja vanredne situacije pa sve do danas, sa opštom nestabilnom situacijom, svaki dohodak isplatili na vreme. Nije bilo prekida u isplati zarada - kaže ona, naglašavajući da je kadar kojim raspolažu dobro osposobljen i požrtvovan.

Kako ističe, svako od zaposlenih doživljava odmaralište kao svoju kuću i odnosi se prema kapacitetima i poslu "domaćinski", uz zaključak da dobijaju pozitivne povratne informacije i ocene od korisnika - da je uz dobru i kvalitetnu hranu atmosfera i više nego "domaćinska".

Odmaralište "Rudnik" osnovano je 1971. na najvišoj šumadijskoj planini i nalazi se na 710 metara nadmorske visine što uz vazdušna strujanja - Rudnik je prva proglašena vazdušna banja u Srbiji, 1922. - pogoduje rekreaciji i zdravom načinu života u prirodi.

CDL Beograd poseduje i objekte za decu na Bukulji, Tari, Goču, Avali i odnedavno na Kopaoniku, odnosno Dečje odmaralište u Brusu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike