24SEDAM NOVI SAD Vučević o sistematičnom zajedničkom delovanju: Pitanje životne sredine direktno je povezano sa pitanjem energetike!

10.06.2021

11:05

0

Autor: 24sedam

Naša zemlja je ojačala i vodi računa o svakom aspektu života svojih građana - naglasio je Vučević

24SEDAM NOVI SAD Vučević o sistematičnom zajedničkom delovanju: Pitanje životne sredine direktno je povezano sa pitanjem energetike!
Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Ove godine kompanija NIS je za podršku ekološkim projektima i za zaštitu životne sredine u Novom Sadu izdvojila 13,5 miliona dinara. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je danas u Palati Srbije u Beogradu svečanom potpisivanju Memoranduma kojim se definišu oblasti ulaganja kompanije NIS u sklopu pomenutog programa.

– Želim da zahvalim kompaniji NIS na 11 godina iskrene i kvalitetne saradnje, koja je promenila nabolje naše gradove i opštine u raznim sferama, a zajedno se borimo za lepšu, bezbedniju i čistiju Srbiju. Naša zemlja je ojačala i vodi računa o svakom aspektu života svojih građana – naglasio je Vučević.

On je dodao da je pitanje životne sredine direktno povezano sa pitanjem energetike i potreban je sistematičan oblik zajedničkog delovanja.

– Uspeli smo to na ovom pozivu i zajednički stvaramo uslove za održivi razvoj. Spremni smo da se kao gradovi takmičimo sa što boljim projektima i pokažemo da vodimo računa o opštem interesu i već sada kandidujemo nove ideje za 2022. godinu – istakao je gradonačelnik Vučević.

Događaju su takođe prisustvovali potpredsednica Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović istakla je da pojedinac ne može praviti velike korake.

– Samo svi zajedno, kako smo to prethodnih godina i činili, možemo napraviti značajne rezultate. Ministarstvo je tu da stvori uslove putem zakona, a sve to za ”zelenu Srbiju” do 2040. godine. Cilj nam je da bude mnogo više proizvodnje iz obnovljivih izvora energije, a da održivi razvoj i zelena agenda uvek budu naš model delovanja – naglasila je Zorana Mihajlović.

Ministarka Irena Vujović rekla je da je društvena odgovornost kompanija veoma važna i izrazila zadovoljstvo što je NIS sva sredstva Programa usmerio u zaštitu životne sredine.

– Ministarstvo bi trebalo da prenese sredstva u 54 opštine putem konkursa za ekološke projekte, a svaki pojedinac mora da se uključi u borbu za zdraviju životnu sredinu – zaključila je Irena Vujović.

Pročitajte još:

Prema rečima Kirila Tjurdenjeva, NIS je u ekološke projekte uložio 120 miliona evra. Grad Novi Sad i NIS su partneri u programu ”Zajednici zajedno” od 2010. godine i do sada je realizovano 99 projekata u koje je uloženo 191,5 miliona dinara. Neki od najznačajnijih projekata kroz koje je kompanija iskazala društvenu odgovornost u Novom Sadu su: ulaganje u Gradski centar za unapređenje reproduktivnog zdravlja, rekonstrukcija i izgradnja dečjih igrališta PU ”Radosno detinjstvo”, obnavljanje objekta Male stražare-opservatorije na Petrovaradinskoj tvrđavi, a podržali su i mnoge zdravstvene ustanove i sportske klubove.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike