Poznate cene smeštaja na Zlatiboru: Ima ponuda i za one sa skromnim budžetom

20.12.2020

13:15 >> 13:32

0

Autor: Jovana Vrećo

Iz Turističke organizacije Zaltibor navode da se na planini poštuju sve epidemiološke mere

Poznate cene smeštaja na Zlatiboru: Ima ponuda i za one sa skromnim budžetom
Copyright RINA

Tokom letnjih meseci Zlatibor se i u nepovoljnoj godini pokazao kao sigurna oaza odmora za sve ljude željne bega od gradske vreve i svakodnevnih obaveza, a sudeći po već velikom interesovanju turista neće biti drugačije ni za predstojeću zimsku sezonu.

– Ponuda za predstojeće praznike i zimsku sezonu je raznolika. Ima tu aranžmana za različite kategorije gostiju, a za svačiji dzep. Dobrostojeći ljubitelji odmora u luksuznim hotelima moraće da izdvoje od 76.000 dinara za aranžman od tri noćenja (za dve osobe) u najluksuznijem hotelu na Zlatiboru, dok se cene novogodišnjih paketa u hotelima sa četiri zvezdice kreću već od 21.500 dinara u dvokrevetnoj sobi (po osobi) pa sve do 65.000 dinara za boravak u apartmanu. Svi hotelski aranžmani su na bazi polupansiona i uključuju korišćenje dodatnih sadržaja kao što su spa i wellness centri, fitnes centri, igraonice – kažu u Turističkoj organizaciji Zlatibor.

U konačištima i pansionima trodnevni aranžman moguće je rezervisati po ceni od 20.000 dinara za dve osobe, pa do 40.000 dinara za smeštaj porodice u manjem apartmanu, dok pojedini objekti nude smeštaj od 20 evra po ležaju sa uključenim doručkom.

RINA

Za goste sa nešto skromnijim budžetom na raspolaganju je raznovrsna ponuda smeštaja u brojnim apartmanima domaće radinosti. Cene u velikoj meri zavise od veličine apartmana, broja osoba, opremljenosti i lokacije. Tako se najam apartmana za novogodišnje praznike kreće od 50 do 65 evra po danu u nešto skromnijem smeštaju, dok se bolje opremljeni i luksuzni apartmani mogu iznajmiti od 70 evra i više. U ponekoj kući za odmor još uvek se izdaju pojedinačne sobe, a cene se kreću od 10 do 15 evra po ležaju.

– Ima poziva svakodnevno, ljude interesuju cene smeštaja za Novu godinu i zimski raspust. Većinu apartmana smo već popunili za praznike. Kakva god bila situacija gosti Zlatibor prepoznaju kao bezbednu destinaciju. Široka je ovo planina, ima dovoljno mesta za sve – kaže meštanin koji se izdavanjem apartmana na planini bavi dugi niz godina.

Na Zlatiboru je sve spremno za predstojeću zimsku sezonu. Očekuje se otvaranje sezone skijanja u Ski centru ”Tornik”, puštanje u rad najduže panoramske gondole, a centar Zlatibora i Kraljev trg dobili su potpuno novi izgled. Uz poštovanje svih epidemioloških mera, gosti Zlatibora mogu uživati u njegovim lepotama, jer je ova planina puna skrivenih i neistraženih čuda, spremna da širom raširenih ruku prihvati sve koji požele da se prepuste njenim čarima, navode iz Turističke organizacije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike