Doviđenja Beograde, na selu sam pronašao parče raja: Marko napustio rodni grad i otišao na dedovinu u Gornju Trešnjicu kod Ljubovije (FOTO)

27.09.2022

14:02

0

Netaknuta priroda, mir, život bez žurbe i stresa, samo su neki od faktora koji su uticali na to da se nikad ne pokaje zbog svoje odluke

Doviđenja Beograde, na selu sam pronašao parče raja: Marko napustio rodni grad i otišao na dedovinu u Gornju Trešnjicu kod Ljubovije (FOTO)
1664283779_ljubovija-marko-se-vratio-na-dedovinu-fotorina3 - Copyright RINA

Da je metar njegovog sela, Amerika cela, najbolje se na sopstvenom primerio uverio i rođeni Beograđanin Marko Ranković koji je odlučio da napusti veliki grad i vrati se na svoju dedovinu, u selo Gornja Trešnjica nadomak Ljubovije.

Netaknuta priroda, mir, život bez žurbe i stresa samo su neki od faktora koji su uticali da se nikad ne pokaje zbog svoje odluke. Mnogi su poput njega, tokom teških korona godina spas takođe potražili u ruralnim područjima, pa je Mirko odičio da se počne baviti seoskom turizmom.

- Korona me je zaista vratila na selo, nisam mogao da biram parče zemlje jer sam se vratio na dedovinu, a dobio sam parče raja. Podigao sam vajate u trenutno raspolažem smeštajem za 12 osoba, ali su potrebe mnogo veće. Bilo je gostiju iz svih krajeva Srbije i bez obzira što sam tek početnik u seoskom turizmu, olako nas pronalaze, na samoj smo obali Drine - kaže Marko.

Kanjon reke Trešnjice, specijalni rezervat prirode i stanište beloglavih supova, Tornička Bobija i lepote reke Drine čine opštinu Ljubovija sve primamljivijom destinacijom za odmor, kako domaćih tako i inostranih gostiju.

- Ono što posebno raduje jeste povećanje broja registrovanih seoskih domaćinstava od strane mladih ljudi koji su spoznali ogromne potencijale seoskog turizma u našoj opštini - kaže Milisav Vićentić, stručni saradnik za poljoprivredu opštine Ljubovija.

Turistička organizacija opštine Ljubovija pruža stručnu podršku onima koji su odlučni u nameri da se bave seoskim turizmom, kaže direktorka Jelena Tešić.

- Pružamo sve neophodne informacije i smernice na koji način mogu ispuniti uslove za pokretanje turizma na selu do kategorizacije objekata. Tu smo da im damo vetar u leđa i sigurna sam da će Markovim koracima krenuti i ostali i prepoznati potencijale koje ima Ljubovija,pre svega, ovde, na samoj obali Drine, u selu Gornja Trešnjica - zaključuje Tešić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike