Provalnik kroz prozor upao u vrtić u centru Čačka: Krađu sprečio alarm

08.08.2022

10:26

0

Posledice ovog incidenta su brzo sanirane

Provalnik kroz prozor upao u vrtić u centru Čačka: Krađu sprečio alarm
vrtić u čačku - Copyright RINA

Roditelji koji su ovog jutra doveli decu u vrtić "Poletarac" u centru Čačka, ispred ove ustanove zatekli su policiju koja vrši uviđaj, jer je tokom noći u prostorije ove ustanove upao muškarac, kako se pretpostavlja u nameri da izvrši pljačku objekta.

- Vinovnik je ušao nasilno kroz prozor na objektu. Posle par sekundi oglasio se alarm, koji je on nakon provale pokušao da ugasi tako što je počupao kablove, ali nije uspeo u svojoj nameri i pobegao je sa lica mesta. Iz vrtića ništa nije odneto, jer je boravio samo u hodniku - potvrdila je za RINU Suzana Simeunović direktorka PU "Moje detinjstvo".

Ona dodaje da prema otiscima koji su uzeti na licu mesta utvrđeno da se radi o licu koje je već poznato policiji. Njegov upad u prostorije vrtića zabeležen je video nadzor, a vinovnik ove provale brzo je uhvaćen.

Posledice ovog incidenta su brzo sanirane, a deca su nakon završenog uviđaja u vrtiću brzo vraćena na svoje redovne aktivnosti.

- Za vreme uviđaja sva deca koja su stigla u našu ustanovu, prebačena su u vrtić Mali Kapetan, kasnije su vraćena u "Poletarac". Ovo je prvi slučaj provale u naše ustanove od kada je postavljen video nadzor. Ranije su se provale dešavale u vrtiću na čačanskom Keju i Atenici - naglasila je Simeunović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike